17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Τι θα είχε γίνει στο “Ελ. Βενιζέλος” αν είχαν γίνει έστω κάποια λάθη όπως στο “Μάτι”; – Ένα μεγάλο μπράβο στο πλήρωμα της ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Κάποιες φορές στο παρελθόν στις εφημερίδες και στα τοπικά μέσα έχει ασκηθεί κριτική και στο προσωπικό της ΑΝΕΚ για κάποιες συμπεριφορές που είχαν παρατηρηθεί. Όμως αυτή δεν είναι μία τέτοια περίπτωση.

Η συζήτηση που κάνουμε με τη φωτιά στο πλοίο της ΑΝΕΚ θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική αν οι εργαζόμενοι της ΑΝΕΚ δεν είχαν φερθεί με απόλυτο επαγγελματισμό.

Δε θέλουμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν οι εργαζόμενοι δεν ήταν άψογα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοια γεγονότα, που μπορούν να συμβούν και στα καράβια.

Και το κακό θα μπορούσε να είχε συμβεί με πολλούς τρόπους, όχι μόνο από τη φωτιά αλλά και από τον πανικό. Όμως, όχι μόνο δε θρηνήσαμε κανένα θύμα σε ένα γεμάτο πλοίο με ανεκπαίδευτους επιβάτες που βρισκόταν υπό φωτιά στη μέση της θάλασσας, αλλά δεν υπήρχε ούτε καν ένας τραυματίας.

Σκεφτόμαστε τα πρόσφατα γεγονότα στο Μάτι και τα τόσα λάθη που έγιναν που κόστισαν τις ζωές περίπου 100 συνανθρώπων μας και αναρωτιόμαστε, τι θα είχε γίνει στο πλοίο, αν είχαν γίνει έστω κι ελάχιστα λάθη. Γιατί, μην αμφιβάλλετε, ήταν μία δύσκολη κατάσταση αυτή που είχαν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι ενώ έχει περάσει μιάμιση ημέρα ακόμη γίνονται προσπάθειες να σβήσουν τη φωτιά το αποδεικνύει.

Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στο πλήρωμα της ΑΝΕΚ, γιατί οι άνθρωποι, οι γνώσεις, η εξειδίκευσή τους είναι που εμπνέουν το αίσθημα ασφάλειας. Και τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεσαι τέτοιους ανθρώπους που με ψυχραιμία και γνώση θα ακολουθήσουν τα βήματα που πρέπει για να διασφαλίσουν πως όλοι οι άνθρωποι θα γυρίσουν πίσω στα σπίτια τους ασφαλείς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...