15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι λέει ο Δήμος Χανίων για την επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους 200 μετανάστες

Ημερομηνία:

Στο Kλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου φιλοξενούνται από το βράδυ της Τρίτης, 12/5/2015, οι μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε σκάφος ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Χανίων και ιδιαίτερα η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει ο χώρος, και το Λιμεναρχείο Χανίων προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών.

O Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνεργάζονται, προκειμένου να παρασχεθεί προσωρινό κατάλυμα, σίτιση και περίθαλψη στους μετανάστες.

“Δείξαμε και αυτή τη φορά ετοιμότητα, διαμορφώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κλειστό Κολυμβητήριο για τη φιλοξενία των μεταναστών. Η συμβολή όλων όσων ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, την περίθαλψη και τη σίτιση των μεταναστών είναι σημαντική, καθώς όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

IMG_2347

Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση, στους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, στον Ναύσταθμο Κρήτης και την V Ταξιαρχία Πεζικού Κρήτης για τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό, που διέθεσαν.

Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου και στο Πεδίο Βολής Κρήτης, που συνεισφέρουν στη σίτιση των μεταναστών, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ν. Χανίων για την παροχή φαρμακευτικού υλικού, στην ABEA και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Στερνών.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι, παρά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε κατάλληλες εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας για τη δημιουργία των οποίων θα επιμείνουμε, επείγοντα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επιτυχώς, χάρη στον σωστό συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλοστήριξη”, καταλήγει στη δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον νέο διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, Γεώργιο Σεφεριάδη, είχε σήμερα ο κ. Βάμβουκας, στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξε συνεργασία για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...