15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι λέει ο Νίκος Φίλης για το κείμενο των 500 – Οι ιστορικές καταβολές της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν προσφέρονται για συγχώνευση με απόψεις και πρακτικές που έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες μέρες του «Αυριανισμού»

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο Νίκος Φίλης ευχαριστεί τα 500 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν τη στήριξή τους προς αυτόν και σε στελέχη που δέχονται επιθέσεις “που εκφράζουν σκεπτικισμό ή και διαφωνίες για προτάσεις και επιλογές της ηγεσίας του κόμματος”. Το κείμενο των 500 ουσιαστικά φωτογραφίζει τον βουλευτή Χανιων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη τον οποίο κατηγορεί για “πολιτικό μπουλινγκ”. Σημειώνουμε ότι σχετική ανάρτηση έκανε και ο βουλευτής Χανίων στην οποία σημειώνει οτι “την καρδάρα την αδειάζουν αυτοί που δεν ερριξαν μισή γουλιά νερό μέσα της για να γεμίσει”.

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

500+ μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημοσιοποίησαν κείμενο με τίτλο «Το πολιτικό μπούλινγκ δεν είναι ίδιον της Αριστεράς». Μπορείτε να το διαβάσετε στο λινκ που παραθέτω στο τέλος, μαζί με τα ονόματα εκείνων που υπέγραψαν.

Αφορμή υπήρξαν προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μου στο διαδίκτυο, επειδή υποστήριξα τις απόψεις μου εν όψει του Συνεδρίου. Όσοι παρακολουθούν τα σχόλια στα social media, έχουν εικόνα για την «ποιότητα» αυτών των αντιδράσεων. Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός· είναι επαναλαμβανόμενο και αφορά επιθέσεις εναντίον και άλλων συντρόφων και συντροφισσών, με αποτέλεσμα να ευτελίζεται η αναγκαία πολιτική αντιπαράθεση.

Είναι ευθύνη όλων μας, και πρωτίστως όλων όσοι μετέχουμε στην ηγεσία του κόμματος, να υπερασπιστούμε τα ήθη και τις αξίες της Αριστεράς. Κι αυτή τη δέσμευση διαβάζω στο κείμενο των 500+.

Προσωπικά τους ευχαριστώ για την πρωτοβουλία τους, που δείχνει πόσο ισχυρά είναι στη μεγάλη πλειοψηφία των αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα «γονίδια» του πολιτικού πολιτισμού και τα αντισώματα απέναντι σε πρακτικές μισαλλοδοξίας και «αγριανθρωπισμού».

Πρόκειται για τις ιστορικές καταβολές της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που ενώ εξελίσσονται και ανανεώνονται, δεν μεταλλάσσονται στο αντίθετό τους, ούτε προσφέρονται για συγχώνευση με απόψεις και πρακτικές που έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες μέρες του «Αυριανισμού», του όμορου ακροδεξιού ρατσιστικού και σεξιστικού μίσους, αλλά και την επιμόλυνση του μιντιακού συστήματος από ανάλογες αντιλήψεις.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...