15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι λέει το Υπουργείο Οικονομίας για τη νέα συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας στις αερομεταφορές και το αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Σημαντική επιτυχία αποτελεί σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού η υπογραφή του νέου Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα αερομεταφορών, καθώς θέτει σε νέες βάσεις τις σχέσεις των δύο γειτόνων. Σύμφωνα με το Υπουργείο, “με δεδομένη τη ραγδαία βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και την αύξηση των συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών, προσβλέπουμε σε συνεχείς επεκτάσεις των δρομολογίων και μάλιστα προς προορισμούς με τα χαρακτηριστικά των Χανίων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, με κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς τουρισμού ν. Χανίων με ανακοίνωσή τους είχαν εκφραστεί με σκληρά λόγια για την «προκλητική και υποβολιμαία αδικία» της εξαίρεσης σύνδεσης του αεροδρομίου Χανίων με τα αεροδρόμια της Τουρκίας υπενθυμίζοντας ότι αυτό ήταν ένα πάγιο αίτημα «όλων των τουριστικών, επιχειρηματικών και αυτοδιοικητικών φορέων της Δυτικής Κρήτης»

Στην ανακοίνωσή του τώρα, το Υπουργείο σημειώνει τα εξής:

Το αίτημα για βιώσιμες χρονοθυρίδες (slots) στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ικανοποιείται μετά από προσπάθειες χρόνων, ενώ και η αύξηση των σημείων αναχώρησης (και όχι προορισμού, όπως νομίζουν πολλοί), θα συμβάλει στη στενότερη συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Η επιλογή των συγκεκριμένων αεροδρομίων έγινε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και μετά από αιτήματα των ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες είχαν επιλέξει κατά σειρά την Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τα Χανιά. Δυστυχώς, η τουρκική πλευρά ζήτησε να περιοριστούμε προς το παρόν σε τρία σημεία αναχώρησης, με αποτέλεσμα να κοπεί το τέταρτο.

Ωστόσο, με δεδομένη τη ραγδαία βελτίωση των οικονομικών σχέσεων και την αύξηση των συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών, προσβλέπουμε σε συνεχείς επεκτάσεις των δρομολογίων και μάλιστα προς προορισμούς με τα χαρακτηριστικά των Χανίων. Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, εργάζονται στην κατεύθυνση της υπογραφής μιας διακρατικής συμφωνίας επωφελούς για τους δυο γείτονες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ