25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τι λένε οι New York Times για ένα αρτοποιείο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ένα σύντομο αφιέρωμα έκανε το ξακουστό Style Magazine των New York Times σε ένα καινούργιο αρτοποιείο στα Χανιά, το Red Jane.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον χώρο στον οποίο στεγάζεται αλλά και στο μενού στη διαμόρφωση του οποίου συντέλεσε ο Eyal Schwartz, πρώην επικεφαλής αρτοποιός και συνιδιοκτήτης του E5 Bakehouse του Λονδίνου.

Διαβάστε τι αναφέρεται:

Από έξω, το Red Jane, ένας νέος φούρνος στο κέντρο των Χανίων, μιας ελληνικής πόλης-λιμάνι στο νησί της Κρήτης, μοιάζει με νυχτερινό κέντρο του Βερολίνου, χωρίς εμφανή πινακίδα και με μια τσιμεντένια πρόσοψη καλυμμένη με γκράφιτι.

Στο εσωτερικό του, θα μπορούσε να περάσει για μπουτίκ της Νέας Υόρκης: Υπάρχουν ιταλικά πλακάκια στο πάτωμα και μια οροφή από εμφανή τούβλα και σε έναν μακρύ κόκκινο μαρμάρινο πάγκο, που φωτίζεται από μινιμαλιστικές κρεμαστές λάμπες, τα γλυκά είναι τοποθετημένα σαν κοσμήματα σε μια γυάλινη βιτρίνα.

Ο χώρος ανήκει στον Νίκο Τσεπέτη, τον ξενοδόχο πίσω από το κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο Ammos (αγαπημένο του κοινού της τέχνης και του ντιζάιν), και είναι το πρώτο πλήρως υλοποιημένο έργο εσωτερικών χώρων που επιβλέπει ο σχεδιαστής φωτιστικών και επίπλων Μιχάλης Αναστασιάδης με έδρα το Λονδίνο.

Ο Eyal Schwartz, πρώην επικεφαλής αρτοποιός και συνιδιοκτήτης του E5 Bakehouse του Λονδίνου, δημιούργησε το μενού. Την ημέρα των εγκαινίων του αυτό το μήνα, το Red Jane εξάντλησε τα κρουασάν με γέμιση σοκολάτας, τα κουλούρια (ελληνικά κουλούρια με σουσάμι) και τους στροβιλισμούς μπακλαβά μέχρι το μεσημέρι.

Οι ντόπιοι παρέμειναν για μια ώρα μετά, παρά το γεγονός ότι ο Τσεπέτης και ο Αναστασιάδης σχεδίασαν το χώρο χωρίς τραπέζια. redjaneproject.com.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ