13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Τουρίστες αντί να βρουν καταφύγιο κατέγραφαν τη χιονοστιβάδα μέχρι που τους κάλυψε | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένα απίστευτο βίντεο κατέγραψε Βρετανός ορειβάτης στο Κιργιστάν της κεντρικής Ασίας, αποτυπώνοντας τη χιονοστιβάδα που ερχόταν κατά πάνω του.

Τόσο ο Βρετανός Χάρι Σίμιν, όσο και άλλοι εννέα ορειβάτες που ήταν παρόντες ήταν τυχεροί και απλώς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι ορειβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απρόσμενη χιονοστιβάδα την περασμένη Παρασκευή, στην οροσειρά Τιάν Σαν.

Το χιόνι χρειάστηκε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να φτάσει στους ορειβάτες, ο Σίμιν όμως συνέχισε να τραβάει βίντεο, αλλά παράλληλα να… επικαλείται και το Θεό.

«Πραγματικά πίστεψα ότι θα πέθαινα», είπε μετά τη λήξη της περιπέτειας.

Όπως είπε περιγράφοντας τα γεγονότα, «ήμουν εκεί για μερικά λεπτά ήδη και ήξερα ότι υπήρχε ένα μέρος για καταφύγιο ακριβώς δίπλα μου. Ήμουν στην άκρη ενός γκρεμού, οπότε μπορούσα μόνο να τρέξω μακριά από το καταφύγιο. Αν είχαμε περπατήσει πέντε λεπτά πιο πέρα, θα ήμασταν όλοι νεκροί.»

Όπως συμπλήρωσε, με μια προσεκτική ματιά στο βίντεο, φαίνεται ένα αχνό γκρίζο μονοπάτι στο γρασίδι, το οποίο ήταν ο δρόμος, ενώ πίσω από τον βράχο ήταν σα να βρίσκεσαι σε χιονοθύελλα.

Οι ορειβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, πλην μίας Βρετανίδας που τραυματίστηκε λίγο πιο σοβαρά και μεταφέρθηκε με άλογο στο τοπικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...