22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τουρισμός στην Κρήτη: Ξεκίνησαν οι ακυρώσεις λόγω του πολέμου

Ημερομηνία:

Ο Δημήτρης Χαριτίδης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν που πλήττεται από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

«Δε νομίζω φέτος να έχουμε τουριστική σεζόν από τη Ρωσία ή από την Ουκρανία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Χαριτίδης εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν που πλήττεται από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας και την απαγόρευση ρωσικών πτήσεων.

«Ξεκινάνε ακυρώσεις αν και δεν είναι μαζικές γιατί περιμένουν να δουν τι θα γίνει», ανέφερε. «Πέρυσι, λόγω Covid-19 η Ρωσία δεν άνοιξε τα σύνορά της ελεύθερα, μόνο τακτικές πτήσεις. Πέρυσι είχαμε 170.000 Ρώσους τουρίστες ενώ το 2019 είχαμε 800.000», ανέφερε.

Aναφερόμενος στις φετινές προβλέψεις που όλοι οι τουριστικοί παράγοντες ανέμεναν εκτίναξη των κρατήσεων, μετά την μερική άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, ο κ. Χαριτίδης είπε: «Πέρυσι στην Κρήτη είχαμε 80.000 αφίξεις από την Ουκρανία και περιμέναμε πάνω από 100.000. Περίμενα να είχαμε πάνω από 350.000 Ουκρανούς. Το 2021 περίπου ένα εκατ. Ουκρανοί πήγαν στην Τουρκία».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ