14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Το Αττικό πάρκο έχει γίνει πλέον στόχος από κρατικές και παρακρατικές οργανώσεις που εμπορεύονται «ανθρωπιά» και «φιλοζωία» αλλά και γνωστές τηλεπερσόνες των ριάλιτι”

Ημερομηνία:

Από τον λογαριασμό fb του Παναγιώτη Αποστολόπουλου Πέρρου, Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Πολύ θλιβερό να σκοτώνεται ένα ζώο, ένας χιμπατζής. Ακόμη θλιβερότερο θα ήταν να σκοτωνόταν αφού είχε σκοτώσει πρώτα πάνω στον πανικό του μικρά παιδιά ή ενήλικες στο διπλανό waterpark ή στα επίσης διπλανά εμπορικά κέντρα. Το ζώο ήταν alpha male, εξαιρετικά ισχυρό με τεράστια μυική δύναμη και αρκετά πανικόβλητο αφού ήδη είχε τσακωθεί με την αγέλη του στο πάρκο και είχε εκδιωχθεί από τα υπόλοιπα αρσενικά. Είχε ξεφύγει ΕΝΤΕΛΩΣ από το πάρκο, βρισκόταν στο αφύλαχτο και χωρίς περίφραξη parking και μπορούσε άνετα να κατευθυνθεί οπουδήποτε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τα διεθνή πρωτόκολλα τον εν λόγω χιμπατζή τον εντάσσουν σε κατηγορία ίδιας επικινδυνότητας ζώου με λιοντάρια και τίγρεις.

Επειδή βλέπω αναρτήσεις διαδικτυακών φίλων και γνωστών οτι το Αττικό Πάρκο φυλακίζει και κακομεταχειρίζεται ζώα και επειδή ο εν λόγω χώρος αποτελεί αγαπημένο μου μέρος εδώ και πολλά χρόνια, έχω μια σχετική γνώση του πάρκου και του προσωπικού του και θα ήθελα να πω τα εξής:

1) Το Αττικό πάρκο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ (200 στρέμματα) και αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση. Εδώ και δυο δεκαετίες απασχολεί πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό, από απλούς ειδικευμένους φροντιστές μέχρι κτηνιάτρους και καθηγητές πανεπιστημίου. Εκατομμύρια επισκέπτες και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του πάρκου.

2) Κάθε ζώο έχει ΔΙΠΛΑΣΙΟ χώρο από τον προβλεπόμενο βάσει των διεθνών στάνταρντς και ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εξατομικευμένο και ειδικά μελετημένο περιβάλλον για να ζει. Είναι πεντακάθαρο όποια στιγμή και να το επισκεφθείτε και οι ζωοτροφές είναι εξατομικευμένες και πάντα φρέσκες. Το στήσιμό του είναι σαν μια μεγάλη φάρμα. Σε τίποτα δεν θυμίζει ζωολογικό κήπο. Μπορείς κιόλας να μπεις στο περιβάλλον και να παίξεις με όποια ζώα επιτρέπεται να παίξεις.

3) ΟΛΑ τα ζώα του πάρκου έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε περιβάλλον εκτροφής (αυτό που ονομάζουν «αιχμαλωσία») και μάλιστα για πολλές γενιές πριν. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ». Δεν ξέρουν να επιβιώσουν ελεύθερα στη φύση. Χρειάζονται χρόνια και αμφιβόλου αποτελέσματος επανένταξη για να μπορέσουν να επιβιώσουν εκτός του πάρκου. Επομένως ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ ζώα. Η αιχμαλώτιση άγριων ζώων άλλωστε απαγορεύεται εδώ και δεκαετίες. Τα ζώα των πάρκων είναι ξαδέρφια των άγριων ζώων της φύσης, έχουν χάσει την αγριότητά τους κάποιες γενιές πριν.

4) Τα ζώα προσήλθαν στο πάρκο μετά από ΔΩΡΕΕΣ άλλων πάρκων. Δεν υπήρξε καν χρηματική συναλλαγή για την απόκτησή τους. Όταν ένα πάρκο δεν έχει περισσότερο χώρο να διαθέσει σε κάποια ζώα, φροντίζει να μετακινηθούν σε άλλα πάρκα.

5) Πολλά ζώα και πολλά είδη ακόμη έχουν διασωθεί από τα πάρκα αυτά καθώς λειτουργούν σαν βιολογικό backup της φύσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο λευκός όρυξ ο οποίος εξαφανίστηκε στη φύση και επανήλθε επειδή τα πάρκα φρόντισαν γι αυτό.

6) Το Αττικό πάρκο είναι ένας απίστευτος χώρος, από τους πιο ενδιαφέροντες στην Ελλάδα και τους πιο χρήσιμους για παιδιά, δασκάλους και οικογένειες. Δεν δίνει μόνο φροντίδα στα ζώα, αλλά συμβάλλει οικονομικά με τεράστιες συναλλαγές στην οικονομία μας.

7) Το πολυάριθμο επιστημονικό προσωπικό και οι ειδικοί φροντιστές των ζώων εδώ και δυο δεκαετίες εκτός της επαγγελματικής σχέσης, έχουν αναπτύξει και συναισθηματική σχέση με το πάρκο καθώς φροντίζουν τα ζώα σαν παιδιά τους. Είναι οι τελευταίοι που θα χαίρονταν με τον θάνατο ενός ζώου. Ακολούθησαν μπροστά στα χειρότερα το λιγότερο κακό που τους επέβαλλε το διεθνές πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το Αττικό πάρκο έχει γίνει πλέον στόχος από κρατικές και παρακρατικές οργανώσεις που εμπορεύονται «ανθρωπιά» και «φιλοζωία» αλλά και γνωστές τηλεπερσόνες των ριάλιτι. Διανύει δύσκολες μέρες καθώς δεν ξέρω και ποιες θα είναι οι αντοχές του 80χρονου Ζαν Ζακ Λεσουάρ που το διευθύνει να τρέχει στα δικαστήρια με τον κάθε μουρλό και την κάθε μουρλή που θα τον μηνύει ζητώντας «απελευθέρωση» των ζώων, χωρίς να γνωρίζει ότι η απελευθέρωση ενός ζώου τρίτης και τέταρτης γενιάς εκτροφής ισούται με δολοφονία. Αυτό που θέλω προσωπικά είναι να συνεχίσω να μπορώ να επισκέπτομαι αυτόν τον υπέροχο χώρο που τιμά και τα ζώα και τη φύση και τη χώρα μου καθώς κάνει άρτια τη δουλειά του και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...