17.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

“Το γράμμα του νόμου”: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 79χρονη γιαγιά που πουλούσε μαϊντανούς στη λαϊκή

Ημερομηνία:

Το αίτιο της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως είδαν οι ελεγκτές της ΔΟΥ Τρικάλων στο πρόσωπο μιας υπερήλικης γυναίκας που είχε βγάλει τη λιγοστή της πραμάτεια σε πάγκο της λαϊκής για να βρεθεί τελικά να οφείλει στην εφορία ένα ποσό που, αν το είχε, σίγουρα δεν θα αναγκαζόταν στα 79 της χρόνια να κάνει αυτή τη δουλειά. O μαϊντανός τους μάρανε, που λέει και ο λαός.

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυοtrikalanews.gr και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, την προηγούμενη Τρίτη, η άτυχη γιαγιά, αντί για πελάτες, βρέθηκε αντιμέτωπη με το κλιμάκιο των ελεγκτών της Εφορίας που είχαν «βγει παγανιά» στη λαϊκή αγορά της περιοχής για να διαπιστώσουν παραβάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές και εκείνη της 79χρονης που είχε στον μικρό της πάγκο ποσότητα κηπευτικών που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται και στο ψυγείο ενός μόνου νοικοκυριού

Συγκεκριμένα, μερικά κιλά σπανάκι, μερικά ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα και λίγα… πατζάρια. 

Ωστόσο, οι ελεγκτές δεν έδειξαν να πτοούνται ούτε από την ποσότητα της πραμάτειας ούτε και από την ηλικία της «φοροφυγάδος» και της επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα ό,τι προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις ο Φορολογικός Κώδικας, ο οποίος ως γνωστόν, ελάχιστη σχέση έχει με τον κώδικα της κοινής ανθρωπιάς αλλά και της κοινής λογικής που λέει πως η φοροδιαφυγή δεν… ανθίζει στα ματσάκια του μαϊντανού.

trikalanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...