15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Το δράμα των Ηρακλειωτών στον Πρωθυπουργό!

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση του Α. Σαμαρά ζητά με επιστολή του το ΕΚΗ, που κοινοποιείται στους κυβερνητικούς εταίρους και τον Υπουργό Εργασίας, και ζητά τη δρομολόγηση λύσεων προτού να είναι αργά

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, για την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης χιλιάδων νοικοκυριών.

Το Cretatlive ανέδειξε το πρόβλημα που προσλαμβάνει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις και με τους χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Cretalive οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί που πρoσέρχονται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, μόνον σε μια χρονιά έχουν αυξηθεί κατα 35%, την ίδια ώρα που τα περιστατικά ανασφάλιστων συμπατριωτών μας παρουσιάζουν κι αυτά αύξηση κατά 30% σε σχέση με το 2011.

Όμως εκεί που δείχνουν οι αριθμοί … να ξεφεύγουν είναι στις λίστες των ασθενών που προσέρχονται στα νοσοκομεία της πόλης με βιβλιάρια Πρόνοιας, η αύξηση των οποίων, μέσα σε ένα χρόνο, φθάνειτο 50%!

Στην επιστολή του, το ΕΚΗ τονίζει ότι:

“Όπως ήδη γνωρίζετε, η κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός είναι τραγική.

Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που προκαλεί πανικό. Σήμερα 1.000.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση των μνημονίων, όλο το βάρος της λάθος πολιτικής που ακολουθήθηκε  έπεσε στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της Χώρας μας.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη  πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο Κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους  τα  αυτονόητα  «ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί τουλάχιστον σε αυτό το πρόβλημα και να δώσει λύση σε όλους τους ανέργους, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι γιατί δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και των παιδιών τους”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...