19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανοίγει το δρόμο για την ευθανασία

Ημερομηνία:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επικύρωσε την απόφαση δικαστηρίου της Γαλλίας που είχε εγκρίνει το δικαίωμα οικογένειας τραυματία τροχαίου να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη, επτά χρόνια μετά το ατύχημα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο για την ευθανασία.

Ο Βινσέντ Λαμπέρ είχε τραυματιστεί σοβαρότατα σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του και νοσηλευόταν σε κώμα και με τετραπληγία εδώ και 7 χρόνια. Οι γιατροί δεν είχαν δώσει καμία ελπίδα για επιστροφή του.

Με το πόρισμα των γιατρών ανά χείρας τα μέλη της οικογένειας του είχαν ζητήσει από τις γαλλικές αρχές την έγκριση να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα υποστήριξης που τον κρατούν φαινομενικά στη ζωή, κι αφού συγκρούστηκαν με τα γαλλικά δικαστήρια έφτασαν στο Ανώτατο Γαλλικό Δικαστήριο που έδωσε το το πράσινο φως στο αίτημα τους.

Η πλευρά που αντιτίθετο σε μία τέτοια επιλογή προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, το οποίο ωστόσο με την δική του απόφαση επικύρωσε την θέση που πήρε το γαλλικό δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης δημιουργεί ένα κορυφαίο δικαστικό προηγούμενο για παρεμφερείς υποθέσεις, στις οποίες κρίνεται η τύχη ανθρώπων που για λόγους υγείας δεν έχουν οι ίδιοι την δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον τους.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...