25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Το Ε.Κ. Χανίων και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Ημερομηνία:

Η Φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη του τόπου μας στη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων εκατό χρόνων να δίνει σκληρή μάχη ενάντια στην ισοπέδωση των κατακτήσεων μας.

Βρίσκει την Ελληνική εργατική οικογένεια να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις.

Να μαστίζεται από την ανεργία και την ακρίβεια.

Να έρχεται αντιμέτωπη με την υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους.
Αφού Όλες οι κατακτήσεις του Εργατικού κινήματος από τις εξεγέρσεις στο Σικάγο το 1886 με το σύνθημα «8 ώρες δουλειά ,8 ώρες ανάπαυση ,8 ώρες ύπνο» και στη Θεσσαλονίκη που οι εργάτες  εξεγέρθηκαν το Μάη 1936 με δεκάδες νεκρούς. Σήμερα, βρίσκονται υπό κατάρρευση στο όνομα της κρίσης που δημιούργησε το κεφάλαιο και για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να γίνουμε όλοι οι εργαζόμενοι μια γροθιά που με αποφασιστικότητα θα αντισταθούμε και θα αποκρούσουμε τα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Εμείς οι εργαζόμενοι διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση που δημιούργησαν οι αγορές, οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές (τζογαδόροι ) των οικονομιών.

Απαιτούμε άμεσα και με συνέπεια, ΣΧΕΔΙΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης με μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.

Την κρίση να πληρώσουν οι ένοχοι που τη δημιούργησαν, οι έχοντες και  κατέχοντες, που σήμερα κερδίζουν ξανά απ’ αυτή.
Η προσφυγή της κυβέρνησης στον «μηχανισμό στήριξης»! και το Δ.Ν.Τ., είναι βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και στη κοινωνική συνοχή ευρύτερα.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να κλιμακώσουν τον αγώνα τους  ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι νέοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, απαιτούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση που εμπιστευθήκαμε αλλά δεν αποδείχθηκε αντάξια των προσδοκιών μας, να χαράξει επιτέλους μια διαφορετική πολιτική που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας, και όχι των Αγορών, των Τραπεζιτών, των Εργοδοτών και του Κεφαλαίου. Διαφορετικά θα βρίσκεται καθημερινά  αντιμέτωπη με ανυποχώρητους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, με  απρόβλεπτες και πολύ δυσάρεστες  συνέπειες.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό τμήμα Ν. Χανίων της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10.00 το πρωί, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Απαιτούμε και διεκδικούμε, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΣΕ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ,  ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να διευρύνουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Για μια Ευρώπη των Πολιτών και ΟΧΙ των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Δ. ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ