21.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Το ζήτημα των πυλώνων στο επίκεντρο της επίσκεψης Αλ. Μαρκογιαννάκη στο Δημαρχείο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Χανίων Μαρκογιαννάκη Αλέξανδρου, μεταξύ του ιδίου, του Δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ανδρέα Κουκλινού, πλην των επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί για τη συνάντηση από τον ίδιο τον κ.Μαρκογιαννάκη αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Κύριο μέλημα του κύριου Μαρκογιαννάκη ήταν να ενημερωθεί εφ’όλης της ύλης για τον Αποκόρωνα, την πορεία και τα προβλήματά του αλλά κυρίως να συζητήσει για το μείζον θέμα που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα τους δημότες , δηλαδή τη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Χανίων-Δαμάστας.

Ο κ.Κουκιανάκης και ο κ.Κουκλινός ενημέρωσαν τον Βουλευτή κ.Μαρκογιαννάκη για τα θέματα του Αποκόρωνα ενώ αναφερόμενοι στο ζήτημα των πυλώνων δήλωσαν για ακόμα μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία είναι ενάντια στην κατασκευή υπέργειων πυλώνων για τους λόγους που επανειλημμένως έχουν αναφερθεί.  Μεταφέροντας δε, την αγανάκτηση των δημοτών, τόνισαν ότι όσοι αγνοήσουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας θα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι των όποιων επιπτώσεων. Όπως ανέφεραν οι μόνες εναλλακτικές που μπορούν να συζητηθούν για το εν λόγω έργο είναι η υπογειοποίηση ή η πόντιση του καλωδίου στη θάλασσα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του τόνισε ότι:

«Οι ανησυχίες της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κατοίκων δεν πρέπει να αγνοηθούν. Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ενεργειακή επάρκεια του νησιού αλλά η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι εξίσουσημαντικά.

Η δική μας δουλειά επομένως είναι να εξαντλήσουμε τα περιθώρια ώστε να βρεθούν λύσεις, εφικτές και αποτελεσματικές για την οικονομία και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό τον λόγο κάνω συνεχείς συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους του ΑΔΜΗΕ όσο και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων θεωρώντας την υπόθεση εξαιρετικής σημασίας για τον Αποκόρωνα».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...