15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Κίεβο αποδοκιμάζει την έκκληση Μακρόν περί «μη ταπείνωσης της Ρωσίας»

Ημερομηνία:

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα επέκρινε σήμερα τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας, κρίνοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε «μόνο να ταπεινώσει τη Γαλλία».

«Οι εκκλήσεις για αποφυγή ταπείνωσης της Ρωσίας μπορούν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επειδή η Ρωσία αυτοταπεινώνεται. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς να βάλουμε τη Ρωσία στη θέση της. Αυτό θα φέρει ειρήνη και θα σώσει ζωές», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε πως «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία» – μια τοποθέτηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ανατολική Ευρώπη – «ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματίας».

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ένας από τους λίγους ηγέτες της Δύσης που προσπαθεί να διατηρήσει ένα διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμρι Πούτιν.

Η Γαλλία παρέχει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αλλά ο Μακρόν δεν έχει επισκεφτεί ακόμη το Κίεβο, ενώ πολλοί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του το έχουν πράξει ήδη.

Πιεσμένος να πάει στην Ουκρανία, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τις 30 Ιουνίου, απάντησε χθες Παρασκευή: «Σήμερα, δεν αποκλείω τίποτα».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ