22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Φωτιά στη Βούλα: Χάος, απόγνωση, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα – Μαίνεται ανεξέλεγκτη

Ημερομηνία:

Μνήμες από τον ιστορικό πύρινο εφιάλτη του περσινού καλοκαιριού ξύπνησαν σήμερα, Σάββατο (4/6), με τη φωτιά που ξέσπασε σε περιοχής της Άνω Γλυφάδας.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο Ιούνιος και μόλις 4 ημέρες μετά την πρώτη έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι φέτος έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο, σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φωτιά στην «καρδιά» της Αττικής, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές.

fotia voula9

fotia voula8

Χάος, απόγνωση, έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, καμένα σπίτια και αυτοκίνητο, εκτάσεις που έγιναν στάχτη, περιοχές χωρίς ρεύμα, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και πλέον επεκτείνεται μέχρι το Πανόραμα Βούλας.

fotia voula1 2

Μάλιστα, η φωτιά έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε να χρειαστεί να δοθεί σχετική εντολή για ενισχύσεις από βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης – Δυο πολίτες στο νοσοκομείο

Παράλληλα, διασώστες μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο έναν πυροσβέστη με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

fotia voula3

Διακοπές κυκλοφορίας στο Πανόραμα Βούλας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρήσε η ΕΛΑΣ στο Πανόραμα Βούλας λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα ενημέρωση, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

  • Στην οδό Υμηττού στην συμβολή με τις οδούς Λεωνίδου και Θεσπιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Προόδου από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με τη Βουλιαγμένη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Δερβενακίων από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δημ. Γούναρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Ζακύνθου από το ύψος της συμβολής της με την Δημητσάνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.
  • Στην οδό Κυδωνίων από το ύψος της συμβολής της με την Βουλιαγμένης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό
  • Επι της συμβολής των οδών Παρνασσού και Κατσαντώνη ρεύμα κυκλοφορίας προς το βουνό.

Μήνυμα από το 112

"google ad"

Παράλληλα, λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

fotia voula10

Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές.

fotia voula2

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε».

fotia voula4

«Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της Άνω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης είναι αγωνιώδεις με βασικό στόχο να ελεγχθεί η φωτιά πριν πέσει ο ήλιος και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

fotia voula7

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας αποδίδει τη φωτιά σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου», ανέφερε ο Γιώργος Παπανικολάου.

fotia voula6

fotia voula1 1

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ