19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το κατάντημα του αγρότη

Ημερομηνία:

Κύριε Δ/ντά παρακαλώ δημοσιεύσατε την παρούσα μου επιστολή ευχαριστώντας προκαταβολικά για την φιλοξενία.

Άκουσα στις Ειδήσεις την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη πως σε κάποια Λαϊκή Αγορά των Αθηνών γίνανε επεισόδια με ξυλοδαρμούς σε Παραγωγούς και της ΣΔΟΕ για τις Ταμειακές μηχανές που ψηφίσαν οι Εθνοπατέρες μας να τις έχει κι ο Παραγωγός!

Εάν ήταν τρόπος να σηκωθεί ο αείμνηστος ο Φωτισμένος ο Αγιασμένος Κρητικός Ιδρυτής των Λαϊκών Αγορών το 1936 ο Μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος για το καλό και μόνο του φτωχού και του Αγρότη, με την μαγκούρα του θα σας έκανε τη κεφαλή και τα χέρια συντρίμμια!

Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτάδες μας, με αυτή την ψηφοφορία σε βάρος του φτωχού βιοπαλαιστή Αγρότη διαπράξατε μεγάλο Εθνικό Κακούργημα. Μα γιατί στ΄αλήθεια δεν βάλατε άλλη μιά ταμειακή μηχανή σε αυτά που πετάει και πού δεν είναι λιγότερα κατά περίπτωση απ΄αυτά που πουλάει;; Αλλά, τα έξοδα Παραγωγής ΈΞΟΔΑ, και μάλιστα στα ύψη! Όμως αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και Βουλευτάδες την θέση που κατέχετε, σας την έδωσε ναι ή όχι αυτό το χέρι του Αγρότη και που σας την έδινε για να διοικήσετε και να κυβερνήσετε για το καλό όλων μας κι όχι το δικό σας και των κολλητών σας…

«…Και είναι στοίβα  τα ψωμιά, στην πόρτα στην αυλή σου,

μα τρώνε και βολεύονται μονάχα οι εδικοί σου.

Χιλιάδες τα κορόιδα που σ΄έχουνε σταυρώσει

κι έρχεται κι ο Πρωθυπουργός τη θέση να σου δώσει.

Κί ύστερα έρχεσαι κι εσύ και τσι διπλοσταυρώνεις

κι αντί ψωμί με άχυρα την τάβλα τωνε στρώνεις.

Και τρώνε και τα άχυρα μα τρώνε και τη σόγια,

γιατί τα βούγια είναι πολλά μα με τα δυό τα πόδια…»

Διαπράξατε το μεγαλύτερο κακούργημα για τον Αγρότη και από τους 300 που είστε οι περισσότεροι προέρχεστε από Αγροτικές Οικογένειες και που με την ψήφο σας αυτή ανταποδώσατε το ευεργέτημα του πατέρα και του παππού σας που ώς Αγρότες έζησαν ανάθρεψαν και σπούδασαν παιδιά κι εγγόνια…

Με την Πολιτική σας αξιότιμοι κύριοι πετάξατε τον Αγρότη, τον φτωχό, τον πολύτεκνο και τον άνεργο όχι στη φτώχεια αλλά στην διακονιά! Και το τραγικό στην περίπτωση είναι που ο ένας βγαίνει και φωνάζει τον άλλο σας ψεύτη και μεγάλο κλέφτη. Δεν είδα όμως έναν κλέφτη να συλληφθεί και να πάει φυλακή κι ας αρπάξανε τα δισεκατομμύρια από Κοσκωτά, Χρηματιστήριο, Ομόλογα, Υποβρύχια κλπ… Κανείς μα κανείς σας δεν ένιωσε και δεν συμπαραστάθηκε στη φτώχεια και στον πόνο που είναι βαρύς κι ασήκωτος του φτωχού του Αγρότη… Κι αυτό γιατί όσο έξυπνοι κι αετονύχηδες είστε για ορισμένες δουλειές στο Θέμα αυτό αποδεικνύεται –με τα Έργα σας- ότι είστε Ανίκανοι και Άχρηστοι! Για επτά χρόνια που καταπολεμούσα τον Δάκο ο ίδιος είχα φοβερά αποτελέσματα με επιτραπέζια ελιά που στις Λαϊκές Αγορές καλύτερη ελιά δεν υπήρχε και που εγώ την έτρωγα καλύτερα από τη γραβιέρα… Τα τρία τελευταία χρόνια εμπιστευόμενος της υπηρεσίες μας Ενώσεις, Νομαρχία, Περιφέρεια, Υπουργεία δεν έβαλα ούτε ένα κιλό και το λάδι που έβγαζα ήταν βιομηχανικό δηλ. πάνω από δέκα βαθμούς(!!) καθώς τις είχε ρημάξει ο ανεξέλεγκτος Δάκος που υποτίθεται ότι θα καταπολεμούσαν οι ανωτέρω υπηρεσίες!!!

"google ad"

Κράτησε όμως φίλε αναγνώστη το παρόν φύλλο εφημερίδας και θα τα ξαναπούμε μετά ένα μήνα, που ξεκινά η σοδειά της ελιάς, για το αποτέλεσμα της καταπολέμησης του Δάκου από το Κράτος-Υπηρεσίες. Κι εδώ κύριοι συνάδελφοι Αγρότες, ως Αγρότης κι εγώ με την καρδιά συντρίμμια φωνάζω:

«Δίδυμο μάνα μ΄έκανες

με αδελφό τον Πόνο
και σύ έλεγες πως γέννησες
ένα κοπέλι μόνο»

Μετά Τιμής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Σ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Παλαιόχωρα

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...