14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το ομοφοβικό Facebook «κατέβασε» φωτογραφία του Αύγουστου Κορτώ στην οποία φιλά το σύζυγό του

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 10 Απριλίου, ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον ίδιο και το σύντροφό του να μοιράζονται ένα τρυφερό φιλί με φόντο τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο.

Την Παρασκευή 10 Απριλίου, ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον ίδιο και το σύντροφό του να μοιράζονται ένα τρυφερό φιλί με φόντο τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο. Η φωτογραφία του ζευγαριού, το οποίο παντρεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Νέα Υόρκη όπου οι πολιτικοί γάμοι για άτομα του ίδιου φύλου αναγνωρίζονται από την Πολιτεία, απέσπασε περισσότερα από 7.000 like και 30 share, ενώ ο κόσμος στα εκατοντάδες σχόλια που τη συνόδευαν, έστελνε ευχές και αγάπη στο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Την επόμενη ημέρα όμως (Σάββατο 11 Απριλίου), το Facebook αποφάσισε να κατεβάσει την εν λόγω φωτογραφία έπειτα από διάφορα report που έγιναν για «γυμνό περιεχόμενο» όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Κορτώ σε σχόλιό του στο κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με την πολιτική του Facebook, όταν γίνονται report σε μια φωτογραφία, η ομάδα που χειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα επιβλέπει το περιεχόμενο για το οποίο έγιναν παράπονα και, αν δεν ακολουθεί τους κανόνες της κοινότητας του Facebook, διαγράφεται.

Οι φίλοι και θαυμαστές του συγγραφέα δεν πήραν και τόσο καλά αυτή την κίνηση του κοινωνικού δικτύου, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια άτυπη καμπάνια υποστήριξης των δικαιωμάτων του συγγραφέα και του συζύγου του, είτε ανεβάζοντας τη φωτογραφία στους δικούς τους τοίχους, είτε ποστάροντάς την στον τοίχο του Κορτώ.

Ο Αύγουστος Κορτώ, εμφανώς συγκινημένος, έγραψε στο παρακάτω status στον τοίχο του:

«Τις στιγμές των μικρών μας θανάτων, οι φίλοι μας χαρίζουν την ανάσταση.»

Στην πορεία της ημέρας έστειλε μερικά ακόμα μηνύματα ευγνωμοσύνης στον κόσμο που συνέχιζε να τον υποστηρίζει:

«Και μόνο για τα μηνύματα των νέων φίλων που μου γράφουν ότι βρίσκουν λόγο να ελπίζουν, και δύναμη να πολεμήσουν για την ευτυχία τους, αξίζει χίλιες φορές η ταλαιπωρία και τα πικρά λόγια που υπέστην επειδή μοιράστηκα, με τη φωτογραφία μας, μια ανθρώπινη στιγμή. Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός, και θα τον κερδίσουμε όποιο κι αν είναι το τίμημα».

«Η φωτογραφία έπεσε. Η στιγμή και η αγάπη παραμένουν. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία.»

«Όσο συγκλονιστική κι αν είναι η συμπαράστασή σας, δεν θέλω να υποστείτε ούτε μια στιγμή ψυχικής οδύνης εξαιτίας μου. Χώρια που μια τόσο απλή, συνηθισμένη φωτογραφία δεν αξίζει τόση δαπάνη ευγένειας και γενναιοδωρίας. Ο καλός μου κι εγώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι σταθήκατε με τόσο θάρρος στο πλευρό μας.»

Την Κυριακή του Πάσχα, ο Κορτώ απευθύνθηκε ξανά τόσο σε αυτούς που τον υποστήριζαν όσο και σε αυτούς που είδαν τη φωτογραφία του ως προσβολή απέναντι στις ανθρώπινες σχέσεις:

«Για τα φριχτά λόγια εναντίον μου που διάβασα αυτές τις μέρες (και θα με στοιχειώνουν για καιρό), για την συγκινητική μέχρι δακρύων συμπαράσταση που έλαβα αυτές τις μέρες (και θα μου δίνει πάντα θάρρος στα δύσκολα) ελπίζω μια μέρα ο κόσμος μας να είναι τόσο ανθρώπινος και δίκαιος, που οι σημερινές δοκιμασίες να μοιάζουν γραφικότητες, αρχαία ιστορία.»

Ο κόσμος του Facebook συνέχισε παρόλα αυτά να ποστάρει την λογοκριμένη φωτογραφία, μέχρι που χτες, Δευτέρα 13 Απριλίου, ο συγγραφέας θεώρησε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το όλο θέμα, παρακινώντας και τους υπόλοιπους να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί της και ευχαριστώντας τους άλλη μία φορά για την ένθερμη συμπαράστασή τους:

«Παίδες αλληλέγγυοι,
Νομίζω πως η φωτογραφία έκανε τον κύκλο της. Κάτι που ξεκίνησε ως ιδιωτικό, δίχως την παραμικρή πρόθεση πρόκλησης, έγινε δημόσιο κατά τρόπο αναπάντεχο, και γεμάτο καλοσύνη. Είμαι ευτυχής αν έστω κι ένας άνθρωπος βρήκε στο στιγμιότυπο αυτό λόγο να ελπίζει και ν’ αγωνίζεται, αλλά θα ήμουν ακόμα πιο ευτυχής αν έβλεπα φωτογραφίες της δικής σας ομορφιάς και γενναιότητας. Αυτά, κι αγάπη ολούθε.»

"google ad"

left.gr με πληροφορίες από huffingtonpost

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ