26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από το “έξω οι βάσεις του θανάτου” στο “αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ η Σούδα”

Ημερομηνία:

“Το σύνθημα της μεταπολίτευσης «Έξω οι βάσεις του θανάτου» ξαναέρχεται στην επικαιρότητα όσο ποτέ άλλοτε. Δηλώσεις έχουμε ακούσει αρκετές αλλά δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί, στοιχεία υπάρχουν αλλά παραμένουν κρυφά για λόγους “Εθνικής Ασφάλειας”. Ο θάνατος από την μόλυνση και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν επηρεάζει επιλεκτικά τους πολίτες ενός τόπου αλλά συλλογικά. Συλλογική λοιπόν πρέπει να είναι και η απάντηση.”

Αυτό έγραφε η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 7 χρόνια πριν, στις 15 Απρίλη του 2008.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις, και στη βουλή, με ερωτήσεις προς τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή της χώρας “σε πολεμικές περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς”, όπως σημειώνεται σε άλλη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ από τις 9 Απριλίου του 2011, με αφορμή τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, ήταν συνηθισμένες.

Πλέον όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ από πρωτεργάτης των κινητοποιήσεων ενάντια στις βάσεις του θανάτου και της εξάρτησης, έγινε σχεδόν διαφημιστής των προτερημάτων τους.

Και στα Χανιά, που η Αριστερά εξέλεξε 4 βουλευτές σε σύνολο 4 βουλευτών, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία επικρατεί τέτοια σιωπή για το θέμα των βάσεων της Σούδας.

Ξεχάστηκαν και οι καταγγελίες για τρουμποποίηση της πόλης των Χανίων. Πλέον, το δολλάριο είναι καλοδεχούμενο.

Πρώτη φορά το ΝΑΤΟ έχει τόσο ισχυρή παρουσία σε όλο το Αιγαίο μέχρι τη Γαύδο, κατά δήλωση Πάνου Καμμένου.

Και αυτή η “πρώτη φορά” συμβαδίζει με την πρώτη φορά “κυβέρνηση Αριστεράς”.

Χαρακτηριστικό του κατήφορου και της ολοκληρωτικής μεταστροφής του κόμματος της Αριστεράς είναι και η παρουσία του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ όπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μίλησε στην παρουσίαση μελέτης για τη στρατηγική σημασία της Βάσης της Σούδας από το Ινστιτούτο Lexington, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Καπιτωλίου.

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  έστειλε το μήνυμα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ ότι η ναυτική βάση της Σούδας θα είναι διαθέσιμη όποτε τη χρειαστούν.

Όμως δεν έμεινε εκεί. Είπε για τη Σούδα:

«Πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοί μας μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τουρκικά παζάρια».

Κι έτσι από την καταγγελία ότι οι ΗΠΑ έχουν μετατρέψει την Κρήτη σε “αβύθιστο αεροπλανοφόρο” τους για τις πολεμικές επιχειρήσεις που σπέρνουν την καταστροφή περάσαμε στην απόλυτη μεταστροφή οπου διαφημίζεται η ιδιότητα της Κρήτης ως “αβύθιστο αεροπλανοφόρο” και καλούνται οι σύμμαχοι να την χρησιμοποιήσουν για τις πολεμικές επιχειρήσεις τους.

Και δεν έχει υπάρξει ούτε μία αντίδραση.

"google ad"

Διαβάστε και εδώ ένα αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον “Α.τ.Κ.” στις 7 Οκτωβρίου του 2014 για τον ρόλο που θα παίξει η Βάση της Σούδας στις εξελίξεις που ίσως εξηγεί γιατί το ΝΑΤΟ ήταν αναγκαίο να βρεθεί στο Αιγαίο:

Αποκλειστικό: Κεντρικός ο ρόλος των βάσεων του «Κόλπου της Σούδας» στους νέους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την εύθραυστη περιοχή της Μέσης Ανατολής – Αποκαλυπτικό άρθρο αμερικάνου αναλυτή

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...