20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Το Πολυτεχνείο Κρήτης απειλεί τον δήμο Χανίων με μηνύσεις

Ημερομηνία:

Την πρόθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης να κινηθεί νομικά κατά του δήμου Χανίων με το επιχείρημα ότι χρεώνει το ίδρυμα με υψηλά ανταποδοτικά τέλη ακόμα και για υπηρεσίες που δεν του παρέχει γνωστοποίησε σήμερα η πρυτανική αρχή.

 

Ο δήμος σύμφωνα με την πρυτανική αρχή χρεώνει ανταποδοτικά τέλη στο Πολυτεχνείο το ποσό των 12.000 ευρώ τον μήνα για να συλλέγει όπως υποστηρίζει το ίδρυμα τα απορρίμματα από δέκα κάδους μια φορά την εβδομάδα.

«Δυστυχώς το Πολυτεχνείο, είναι αναγκασμένο να προφυλαχθεί νομικά. Έχει δοθεί εντολή στους νομικούς συμβούλους να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές κινήσεις για να προασπίσουν τα συμφέροντα του ιδρύματος. Είναι ένας δρόμος που δεν τον ήθελα, αναγκάζομαι να το κάνω – και έστω την τελευταία στιγμή καλώ τον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο να αποφύγουμε αυτές τις οδούς και να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης που θα κλείσει το θέμα προς το συμφέρον όλων» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος χρεώνει το Πολυτεχνείο Κρήτης ως εμπορική επιχείρηση με 2,37 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το ποσό αυτό αφορά σε ανταποδοτικά τέλη τα οποία ωστόσο κάθε άλλο παρά χαρακτήρα ανταπόδοσης έχουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Πολυτεχνείο, τόσο στις εσωτερικές οδούς του Ιδρύματος όσο και στον εξωτερικό δρόμο και στον κόμβο εισόδου, ο φωτισμός πραγματοποιείται από φωτιστικά σώματα που έχει εγκαταστήσει και ηλεκτροδοτεί το ίδιο το ‘Ίδρυμα και όχι ο δήμος Χανίων. Επίσης, το ίδρυμα είναι αυτό που πραγματοποιεί οδοκαθαρισμό με δική του μέριμνα. Από την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και έως σήμερα, ουδέποτε έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες οδοκαθαρισμού ή καθαρισμού φρεατίων από συνεργεία του δήμου, ενώ η δεντροφύτευση, η άρδευση και ο ευπρεπισμός των παρόδιων παρτεριών, γίνεται επίσης, με μέριμνα και έξοδα του Ιδρύματος.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...