26.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Το πρόβλημα με τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου – Ηρακλείου Λασιθίου συνεχίζεται

Ημερομηνία:

Κύριε Διευθυντά,

Έχει περάσει τώρα ένας χρόνος και πλέον που έχει καταργηθεί η διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου – Ηρακλείου Λασιθίου από τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή, που είναι γόνιμη γραμμή διότι εξυπηρετεί από Κουμπέ μέχρι τη Σούδα πολίτες και κατά την αναχώρηση και την επιστροφή αυτών στα σπίτια τους.

Την κατάργηση δε της διαδρομής αυτής την είχε κάνει κατά τρόπο παράνομο βέβαια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2963/2001 άρθρα 7 και 8 (που αφορούν τα υπεραστικά λεωφορεία) ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Βιρβιδάκης Κυριάκος και είχε βγάλει την 193/02-03-2010 απόφαση για να περνούν τα υπεραστικά λεωφορεία από τις άγονες γραμμές της εθνικής οδού χωρίς να αναφέρει τους λόγους.

Την απόφαση δε αυτή του Δημάρχου Χανίων την ενέκρινε (επικύρωσε) ο πρώην Νομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης Γρηγόρης, παράνομα και αυτός, σύμφωνα με το Νόμο 2963/2001 και Φ.Ε.Κ. Β’ / 1364 / 23-09-2003 και βγάζει αντικανονικά την δική του 547/09-03-2010 απόφαση, για να γίνεται η διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων αυτών, από τις άγονες γραμμές της εθνικής οδού.

Δεν έφθαναν όμως όλα αυτά, αλλά ακόμη και παρά τις υποσχέσεις του προεκλογικά και μέχρι προ τριών μηνών ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος, ο οποίος μας έλεγε ότι θα επιλύσει το θέμα που ταλαιπωρεί ποικιλοτρόπως, όχι μόνο τους κατοίκους της ανατολικής πλευράς της πόλης των Χανίων αλλά και του Αποκόρωνα και γενικά όλη την Ανατολική Κρήτη.

Αυτό που μας έλεγε όμως διαψεύστηκε στην πράξη και έβγαλε την με αριθμό πρωτοκόλλου 3133/04-04-2011 απόφαση την οποία έστειλε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Σώμα  Επιθεωρητών – Ελεγκτών, καθώς και στο Συνήγορο του Πολίτη και η οποία δε διαφέρει καθόλου σε τίποτα από την 547/09-03-2010 απόφαση του πρώην Νομάρχη Χανίων και έτσι ο κ. Βουλγαράκης έδωσε και τη χαριστική βολή στους κατοίκους της περιοχής με την απόφαση αυτή.

Το λυπηρό όμως είναι ότι είδα στις 26-04-2011 ημέρα Τρίτη, κατά τις 4 η ώρα το απόγευμα στη Νέα Τηλεόραση τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη Αποστόλη να ψεύδεται και να λέει ότι δεν έβγαλε ακόμη καμία απόφαση για τα υπεραστικά λεωφορεία και ότι θα μελετήσει την υπόθεση. Πράγμα το οποίο είναι αναληθές. Θα πρέπει να θυμηθεί ότι προεκλογικά έλεγε πως θα είναι συμπαραστάτης των πολιτών και όμως φαίνεται πως συμβαίνει το αντίθετο διότι βλέπουμε σήμερα να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, μονιμοποιώντας το πρόβλημα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Νικήτας Κλαπάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή Κρητικής Διατροφής και φέτος στο Ρέθυμνο

Την Γιορτή Κρητικής Διατροφής συνδιοργανώνουν για μια ακόμη χρονιά,...

Ημερίδα: “Κλιματική κρίση και βιωσιμότητα του Αμπελοοινικού τομέα”

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου, με ώρα έναρξης 08:30πμ, στην...