26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

Το πρόβλημα των επιχειρήσεων δεν είναι ο έλεγχος, αλλά η απαγόρευση

Ημερομηνία:

Αυτό τουλάχιστον νομίζουμε εμείς…

Το να σκανάρουν έναν κωδικό και να βλεπουν αν είναι κάποιος εμβολιασμένος δεν είναι δύσκολο, δύσκολο είναι η εφαρμογή της απαγόρευσης.

Με ποιον τρόπο ένας καταστηματάρχης θα μπορεί να αποτρέψει κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί να μπει στο κατάστημά του; Μπορεί να αναλάβει ρολο αστυνομίας ή μπορούν να καλούν διαρκώς την αστυνομία σε όσους λογικά θα αντιδρούν σε αυτό τον διαχωρισμό των πολιτών;

Είδαμε ήδη ένα ακραίο περιστατικό που συνέβη στο Ρέθυμνο όταν δεν επιτράπηκε η είσοδο σε μπαρ σε ανεμβολίαστο πελάτη. Ακολούθησε καυγάς, ξυλοδαρμός και ο ανεμβολίαστος μέσα στην οργή και την τρέλα του πήρε το αμάξι και έκανε λαμπόγυαλο το μαγαζί βάζοντας σε κινδυνο ανθρώπινες ζωές.

Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοια γεγονότα με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Και δεν έχει κάθε κατάστημα μπράβους στην είσοδο οπως στα νυκτερινα μπαρ…

Άραγε, αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση; Να στρέψει τον ένα πολίτη ενάντια στον άλλο; Τον εμβολιασμένο ενάντια σε αυτόν που δεν έχει εμβολιαστεί; Και αυτή να νίπτει τας χείρας της παρακολουθώντας τον χαμό; Πόσο πιο ανεύθυνη μπορει να είναι η στάση μιας κυβέρνηση;;

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.