20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Το πρώτο χωριό SOS μέσα στην πόλη φτιάχνεται στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Μια διαφορετική πόλη SOS, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ηράκλειο το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για το πρώτο άτυπο χωριό SOS που θα λειτουργήσει μέσα στην πόλη και όχι σε ανεξάρτητο χώρο με τη μορφή πραγματικού χωριού, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε ολόκληρη την Κρήτη. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, δύο υπερσύγχρονα διαμερίσματα έχουν ενοικιαστεί στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά έως οχτώ παιδιά. Η δομή είναι μεταβατική, και υλοποιείται σε αναμονή της πλήρους λειτουργίας του χωριού SOS που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή της Φοινικιάς μέσα στην επόμενη διετία, εφόσον όλα πάνε καλά.

Η μικρή πόλη SOS πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία της μόλις βρεθούν οι Μητέρες SOS. Οι γυναίκες αυτές θα αναλάβουν το έργο της ανατροφής των παιδιών, με την επίβλεψη και συμπαράσταση επιστημόνων και ειδικών συνεργατών και βοήθεια από τις «θείες SOS», δηλαδή τις αντικαταστάτριες.

Αίτηση για πρόσληψη μπορούν να υποβάλουν γυναίκες από 32 έως 45 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, με καλή σωματική και ψυχική υγεία, απόφοιτες λυκείου και με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας στο σπίτι. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στην οδό Θεοκρίτου 5 στα Καμίνια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2810 222670 και 2810 222610.

Εκατόν σαράντα οικογένειες και 300 παιδιά εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, από το Κέντρο Στήριξης του Ηρακλείου, το οποίο αποτελεί μια δομή στη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS.

με πληροροφίες από “Πατρίς”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...