15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Το σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους θα εξαφανιστεί σε 20 με 30 χρόνια – Επιστήμονες εξηγούν το γιατί

Ημερομηνία:

Το τέλος του σεξ, για αναπαραγωγικούς λόγους, προαναγγέλλουν οι επιστήμονες. Και αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται. Οι γονείς θα μπορούν να δημιουργούν τα παιδιά τους, κατά τις επιθυμίες τους, σε αρμόδια εργαστήρια.

Ο Χένρι Γκρίλι, καθηγητής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατέληξε στην εν λόγω διαπίστωση την οποία αναλύει στο βιβλίο του «Το Τέλος του Σεξ και το Μέλλον της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής»

Σε αυτό ουσιαστικά αναφέρει ότι σε 20 με 40 χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι θα σταματήσουν να κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους. Θα κάνουν βέβαια για λόγους ευχαρίστησης.

Κατά τον Γκρίλι τα ζευγάρια δεν θα κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους γιατί απλά δεν θα χρειάζεται. Σε 20 με 40 χρόνια θα πηγαίνουν απλά στα αρμόδια εργαστήρια και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα «δημιουργούν» το έμβρυο, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. «Οταν ένα ζευγάρι θα επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, ο άντρας θα προσφέρει το σπέρμα του και η γυναίκα λίγο από το δέρμα της», προσθέτει ο καθηγητής. Τα ωάρια δεν θα είναι απαραίτητα καθώς, κατά τον Γκρίλι, οι επιστήμονες θα μπορούν να μετατρέπουν σε ωάρια τα βλαστοκύτταρα που θα παράγονται από το δέρμα της γυναίκας.

Τα μωρά που θα γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο, κατά τον καθηγητή του Στάνφορντ, θα είναι πολύ έξυπνα, πολύ όμορφα και υγιή. «Το κάθε παιδί θα έχει 60% πιθανότητες να είναι πάνω από το μέσο όρο σε επίπεδο ευφυίας», προσέθεσε.

iefimerida.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...