18.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Το ”Σκοπιανό”, ο Κούλης (Μητσοτάκης) και ο ”σπουδαίος” υπουργός Ν. Κοτζιάς

Ημερομηνία:

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ερασιτεχνισμό των χειρισμών στο Σκοπιανό τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει η ομογενειακή εφημερίδα “Το Καλάμι”.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

Μίλησε ο Κούλης… Και τι είπε; Ας αναβάλουμε τις συζητήσεις γιά το όνομα των Σκοπίων. ”Η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή, ας σέρνεται αυτή η υπόθεση, ίσαμε κάποια γενική Συνέλευση του ΟΗΕ -αργά ή γρήγορα- αποφασίσει γιά το όνομα: ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Θα είναι μιά φυσιολογική εξέλιξη, αφού σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου αποκαλούν και αναγνωρίζουν επίσημα τα Σκόπια, ως ”Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ”Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας” (24 Iαν.’18), ήταν μία επίθεση στην (διαιρεμένη στην υπόθεση του ονόματος των Σκοπίων) κυβέρνηση. Φυσικό και αναμενόμενο, αλλά από ουσία ”πάπαλα”.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνουμε είναι, γιατί η ΝΔ δεν λέγει, δεν παραδέχεται δημόσια, ότι το όνομα ”μακεδονία” δόθηκε στους Σκοπιανούς επί κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη (1993), όταν μπήκε στο πΓΔΜ. Και ενώ έχει δεχτεί και διατυμπανίσει το ”Νέα Μακεδονία” ως όνομα, τώρα ”σφυρίζει κλέφτικα”, θεωρώντας τους ‘Ελληνες βλάκες ή αμνήμονες.
Σε ότι αφορά τις ”διαπραγματεύσεις”, το γεγονός ότι τις κάνει ο ”απόγονος του παλαιών Πατρών Γερμανού” (όπως δηλώνει), υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς (που ”παραμυθιάζει” στο ”Σκοπιανό” γιά αυτοπροβολή), δημιουργεί ερωτηματικά γιά αποτέλεσμα.

Αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι ”έμπιστοι” του υπουργού ζητούν από ”πρόθυμες” ομογενειακές Οργανώσεις ΗΠΑ, ανακοινώσεις, με τις οποίες να εκφράζουν την ”εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του υπουργού” ή να διαφοροποιούνται από ψηφίσματα άλλων Οργανώσεων, ”μη φιλικά” με τις πρακτικές της κυβέρνησης, τότε τα πράγματα μπλέκουν περισσότερο και πιστοποιούν την επικίνδυνη ”ελαφρότητα” κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που αδυνατούν να μονιάσουν ακόμα και στα εθνικά ζητήματα.

Ανακοινώσεις και ψηφίσματα υπέρ της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, ζητούν και άλλα δύο υπουργεία Ελλάδας. Εξυπακούεται ότι, οι ενέργειες των ”έμπιστων” του υπουργού Εξωτερικών γιά την ”ηρωποίησή” του, έγιναν… ”μυστικά”, αλλά κατάντησαν ”κοινό μυστικό” στην Ομογένεια ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τα σχόλια να είναι διόλου κολακευτικά γιά τον κ. Κοτζιά.

Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση, που παρεμβαίνει στην Ομογένεια ”μυστικά”, ζητώντας καταγγελίες της κυβέρνησης.


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Αφού η εξωτερική πολιτική ”δεν διαμορφώνεται από λαϊκισμό και συλλαλητήρια”, τότε, σε τι χρειάζονται ”ανακοινώσεις στήριξης” και ”θεοποίησης” του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά;

ΣΗΜ.: Καλά θα κάνουν πολιτικοί και κόμματα της Ελλάδας, να μην χρησιμοποιούν και διαιρούν την Ομογένεια, γιά τα συμφέροντά τους. Καλά θα κάνουν και oi υποτιθέμενοι ”παράγοντες” της Ομογένειας, ”ψώνια” και μη, να μην δέχονται να παίζουν τον ρόλο του ”βολικού ηλίθιου”, χρησιμοποιούμενοι από τυχοδιώκτες πολιτικούς και κόμματα της Ελλάδας, αλλά και από λαϊκο-εθνικιστές της καταστροφής.

Ομογενειακή εφημερίδα “Το Καλάμι

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Usurum – Σκιαδαρέσες live στα Χανιά την Τρίτη 25 Ιουνίου

Usurum - Σκιαδαρέσες live στα Χανιά Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Προμαχώνας...

Επιστολή Καρυστιανού σε Μητσοτάκη: «Γιατί παρεμβήκατε στο έργο της Δικαιοσύνης και ποιους συγκαλύπτετε;»

Η Μαρία Καρυστιανού, με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και...