28.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Το υπαίθριο έργο τέχνης της Dow Chemical

Ημερομηνία:

Ο καλλιτέχνης κ. Μπογκντάν Ράντου «δημιουργεί» για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Του Φίλιππου Ζάχαρη phil.zaharis@gmail.com

Στην τελική φάση της δημιουργίας του είναι το μοναδικό υπαίθριο έργο τέχνης της εταιρείας Dow Chemical στο πλαίσιο της χορηγίας στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που κατασκευάζει από υλικά της εταιρείας ο καλλιτέχνης κ. Μπογκντάν Ράντου, και που θα φιλοξενηθεί στην Μαρίνα Φλοίσβου από τις 15 Ιουνίου, 2011, και μέχρι τη λήξη των αγώνων στις 4 Ιουλίου.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου διεξάγονται με ταχείς ρυθμούς εν όψη της τελετής αποκάλυψης που θα πραγματοποιηθεί στην Μαρίνα Φλοίσβου στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου 2011. Ο κ. Μπογκντάν Ράντου «δημιουργεί» ένα μοναδικό έργο που υποδηλώνει την έμπρακτη στήριξη στις αξίες του κινήματος των Special Olympics και αντανακλά τις βασικές αρχές της εταιρείας Dow, που είναι ο συνδυασμός της επιστήμης και της τεχνολογίας με το ‘ανθρώπινο στοιχείο’, η ακεραιότητα και ο σεβασμός για την ανθρωπότητα, καθώς και η συνεχής συμβολή της εταιρείας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

O καλλιτέχνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η γλυκιά νότα της δημιουργίας του έργου που με διακατέχει έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται στο έργο, στα πρώτα του στάδια. Συνεχίζω με τον ίδιο ενθουσιασμό στο «γέννημα» το έργο και είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα συμβαδίζει με τις αρχές και τις αξίες της DOW και των Specials Olympics».

Στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, η Ελλάδα θα υποδεχτεί περισσότερους από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από περίπου 180 χώρες, που θα αγωνισθούν σε 22 Ολυμπιακού τύπου Αθλήματα. Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 25 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου 2011, αντιστοίχως.

Εκτός από Επίσημος Προμηθευτής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, από τον Ιούλιο 2010, η εταιρεία Dow Chemical είναι ένας από τους Διεθνείς Χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος...

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα...