21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Το Υπουργείο Εργασίας κάνει δεκτό το αίτημα της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς

Ημερομηνία:

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ικανοποίησε το αίτημα του εμπορικού κόσμου για μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας.  Η συγκεκριμένη μετάθεση ζητήθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι έμποροι λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για φέτος, η πρωτομαγιά κηρύχθηκε αργία, με την υπ’ αριθμ. 9280/196/1-4-2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και λόγω του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, η αργία μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013.

Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ενώ η Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την αργία της Τρίτης του Πάσχα, εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.  Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

Σε ότι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν, είτε όχι.

Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε στις Ομοσπονδίες και στους Εμπορικούς Συλλόγους την σχετική Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να μπορέσουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι να καταρτίσουν άμεσα τα κατά τόπους εορταστικά ωράριά τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς

"Έχουν αποκλιμακωθεί οι αντιδράσεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί από...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...