17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το Υπουργείο Υγείας καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Τα κενά με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο επιχειρεί για άλλο ένα καλοκαίρι να καλύψει το υπουργείο Υγείας. Την ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας στενάζουν από ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών και η διαδικασία για την κάλυψη μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ καθυστερεί δραματικά, οι μετακινήσεις δίνουν και παίρνουν.

Είναι ενδεικτικό πως σχεδόν όλο το καλοκαίρι που ο πληθυσμός είχε μετακινηθεί προς τους νησιωτικούς προορισμούς, γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρονταν υποχρεωτικά σε διάφορα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες.

Όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν»: «Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του νοσοκομείου και της νοσηλευτικής υπηρεσίας συνεχίζει να προβαίνει σε μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού (και σε πολλές περιπτώσεις σε παρατάσεις αυτών) προς διάφορα νησιά του Αιγαίου εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου».

Οι μετακινήσεις μάλιστα πραγματοποιούνται στο Αττικόν την ώρα που το νοσοκομείο είναι ήδη υποστελεχωμένο και οι εργαζόμενοι πήραν τις καλοκαιρινές τους άδειες με το σταγονόμετρο.

Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση εργαζομένων που μετακινούνται σε άλλους προορισμούς για να καλυφθούν οι ανάγκες. Πρόκειται άλλωστε για μία συνήθη τακτική των περισσότερων κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια με δεδομένο ότι έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν από λίγες ημέρες βγήκε από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 3.720 θέσεις μόνιμου προσωπικού  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας και κυρίως για νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι συνεχείς αποχωρήσεις από τα νοσοκομεία είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω αποχώρησης για το εξωτερικό ή τον ιδιωτικό τομέα, το ΕΣΥ λειτουργεί στο κόκκινο. Άλλωστε εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει μαζικά μόνιμες προσλήψεις, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...