21.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία:

1η Μάη, η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης, όχι για να κάνει μνημόσυνο, όχι για να ξεκουράζεται, όχι για να θυμάται, αλλά για να οργανώνεται, να διεκδικεί, να δίνει μάχες ενάντια στην επίθεση σε βάρος των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών δικαιωμάτων της.

Σήμερα, που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, που όλοι έχουμε γίνει αναλώσιμοι, γιατί έτσι συμφέρει το κεφάλαιο και την κυριαρχία του, σήμερα είναι αναγκαίο η σιωπή μας, ο προβληματισμός μας, η αγανάκτηση μας να μετατραπεί σε κραυγή. Η εργατική τάξη, δεν έχει εθνικότητα, φύλο, θρήσκευμα. Έχει ανάγκες και πρέπει ενωμένα και μαχητικά να παλέψει γι αυτές. Είμαστε όλοι εργάτες και δεχόμαστε όλοι τη βαρβαρότητα και την απληστία του καπιταλισμού.

Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς έρχεται μετά από ένα μεγαλειώδη εργατικό αγώνα, ο οποίος ξεπήδησε μέσα από το μεταναστευτικό κίνημα της πόλης μας. Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών ανέδειξε την δυναμική που μπορούν να αποκτήσουν οργανωμένες προσπάθειες διεκδίκησης δικαιωμάτων, ακόμα και όταν αυτές είναι ξεκάθαρα επιθετικές, ακόμα και όταν (ή μήπως επειδή;) αυτές προέρχονται από το πιο απαξιωμένο ταξικά και αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας. Απέδειξε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι οι οργανωμένοι συλλογικοί αγώνες μπορούν καταφέρουν ισχυρά πλήγματα στο ζοφερό κλίμα «εκτάκτου ανάγκης» που έχει καλλιεργηθεί για να επιβάλλει την συναίνεση ή/και την υποταγή, στην μεγαλύτερη ταξική επίθεση που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα σε αυτή τη χώρα.

Σ’ αυτή την εργατική Πρωτομαγιά να συναντηθούμε όλοι και όλες στην πλατεία της Αγοράς στις 10.30 το πρωί, για να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και αγώνα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο...

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που...

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές...