28.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Το ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ» θα δώσει φωνή στο λαό

Ημερομηνία:

Η σύμπραξη του «ΟΧΙ» είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα νεότερα ελληνικά πολιτικά δρώμενα. Είναι η συνεργασία κομμάτων (Ε.ΠΑ.Μ. με ιδρυτή τον Δημήτρη Καζάκη και Δημοκρατική Αναγέννηση με αρχηγό τον Στέλιο Παπαθεμελή), όπως και κινημάτων που ξεπήδησαν απ’ τις πλατείες των Αγανακτισμένων, καθώς και ανεξάρτητων  αγωνιστών σε ισότιμη βάση. Η κάθε πλευρά δηλαδή κρατάει τα προτάγματά της αλλά συμπράττει πάνω σε κοινούς στόχους όπως την εκδίωξη των δοσίλογων και των ξένων κέντρων εξουσίας, την καταγγελία των μνημονίων, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Σε όσα θέματα προέκυψαν διαφωνίες όπως π.χ. στην έξοδο απ’ το ευρώ που έχει ως πρόταγμά του το Ε.ΠΑ.Μ, συμφωνήθηκε να δοθεί η ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος (τί πιο δημοκρατικό!).

Το κάλεσμα για ισότιμη συνεργασία έγινε ανοιχτά στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, τα οποία όμως επέλεξαν είτε να παραμείνουν απομονωμένα, όπως το π.χ. το ΚΚΕ, είτε ζήτησαν την προσχώρηση των μικρότερων κομμάτων στη δική τους «στέγη», όπως π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στη σύμπραξη του «ΟΧΙ», οι συνεργαζόμενοι προτίμησαν να κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και να ακούσουν το πρόταγμα του λαού που ζητάει τα αντιμνημονιακά κόμματα ν’ αφήσουν τις περιχαρακώσεις, τα αρχηγιλίκια, τους εγωισμούς, ακόμα και τις ιδεολογίες τους προς το παρόν, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το συμφέρον της χώρας μας που βρίσκεται σ’ ελεύθερη πτώση και μέχρι τον Ιούνιο θα σκάσει στο έδαφος χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο λαός θα κρίνει σύντομα ποιοί θέλουν πραγματικά ν’ αλλάξουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και ποιοί παλεύουν να το συντηρήσουν απλά καταγγέλλοντάς το. Θα το δούμε στο επόμενο εκλογικό επεισόδιο… Όσο για τους καλοθελητές που «καλοπροαίρετα» επικρίνουν την προσπάθεια αυτή, μια και κατά βάθος την τρέμουν, θα τους βάλει στη θέση τους η Ιστορία…

Στις 6 Μάη, ψηφίζουμε «ΟΧΙ» στους προδότες, «ΟΧΙ» στην τρόικα και το ΔΝΤ, «ΟΧΙ»  στο χρέος, «ΟΧΙ» στους κερδοσκόπους, «ΟΧΙ» στους διαπλεκόμενους, «ΟΧΙ» στα λαμόγια, «ΟΧΙ» στο σάπιο πολιτικό σύστημα.

ΝΑΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑΙ στη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΝΑΙ στην ψήφο στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», για να δώσουμε τη δυνατότητα να ακουστούν αυθεντικές, ανεξάρτητες από συμφέροντα φωνές στο κοινοβούλιο, σαν αυτή του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη.

Τατιάνα Τουζλούκωφ

Ψυχολόγος / Δημιουργός Κοσμημάτων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές μουσικό φεστιβάλ Κρήτης, στα Χανιά – Μια γιορτή με επίκεντρο την διαφορετικότητα

Φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει μαγέψει το μουσικόφιλο...

Φοιτητική στέγη: Ακριβά ενοίκια, μικρή διαθεσιμότητα

Με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις να έχουν περιορίσει την διαθεσιμότητα...

Πολάκης: Για μένα δεν έχει κανένα νόημα μια κουβέντα περί Κεντροαριστεράς γενικώς

Με αιχμές για την «ενιαία Κεντροαριστερά», την ηγεσία του...

Επετειακή εκδήλωση στο μνημείο της Καλής Συκιάς

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, η ΤΚ Καλής Συκιάς ,...