16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Το PAROS JET θ’αντικαταστήσει το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ μέχρι την Κυριακή 2/9 – Απομακρύνονται τα οχήματα από το πλοίο «Ε.Βενιζέλος» – Μεγάλες οι ζημιές

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 2/9, θα παραμείνει στη γραμμή των Χανίων το PAROS JET, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων της ANEK LINES.

Το ναυλωμένο ταχύπλοο, που θα αντικαταστήσει προσωρινά το ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, θα αναχωρεί κάθε βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά στις 23:59, με άφιξη στο λιμάνι της Σούδας στις 5:00 το πρωί ενώ η αναχώρηση του από το λιμάνι της Σούδας θα πραγματοποιείται στις 12:00 το μεσημέρι, με άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 17:00 το απόγευμα.

Μεγάλες οι ζημιές

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των δεκάδων οχημάτων από το γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο έκαιγε για περισσότερες από 24 ώρες οι φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 28 Αυγούστου, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Ύδρας με προορισμό τα Χανιά.

Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως τη φωτιά, με αποτέλεσμα να ξεκινάει πλέον η καταγραφή των ζημιών τόσο στα ΙΧ και φορτηγά που μετέφερε το «μεγαθήριο» της ΑΝΕΚ όσο και στο ίδιο το πλοίο.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Πώς θα αποζημιωθούν οι επιβάτες του πλοίου 

Στην ΕΡΤ μίλησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, τονίζοντας ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν – με βάση όσα ορίζει ο νόμος – τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών.

"google ad"

alfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...