22.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

«Τράπεζα Σπόρων» από το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Ημερομηνία:

Στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται:
“Η Κοινωνία  των πολιτών δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ στην πρωτοβουλία διάσωσης των ντόπιων ποικιλιών.
Η γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Πύργου απλά πιστοποίησε  τον ενθουσιασμό που από τη πρώτη στιγμή είδαμε στα μάτια των ανθρώπων της περιοχής μας. Η  τράπεζα σπόρων που τα παιδιά αλλά και οι κάτοικοι της  θα μπορούν να συνεργάζονται και να δουλεύουν συλλογικά , με όρους αυτοοργάνωσης και συνεργασίας ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ.

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων παραχώρησε  δημοτική έκταση για τη δημιουργία της Τράπεζας Σπόρων και αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα. Στα θετικά ερεθίσματα αποδεικνύεται ότι η  κοινωνία έχει ταχύτατα αντανακλαστικά.

Η εξαιρετική παρουσίαση του εγχειρήματος  από τη Στέλλα Χατζηγεωργίου και τον Μανόλη Βαρδάκη «προκάλεσε»  τους παρευρισκόμενους να προσφέρουν εθελοντική εργασία,  υλικά και εξοπλισμό για τις πρώτες εργασίες.

Από τη συζήτηση γεννήθηκαν κι άλλες ιδέες και άλλες προσδοκίες.

Ο πυρήνας των 30 ατόμων που δήλωσαν συμμετοχή και θα είναι οι πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος θα αναλάβει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να γίνουν πράξη.

Στόχος μας να κρατήσουμε, να πολλαπλασιάσουμε τους δικούς μας σπόρους και να τους δώσουμε και αλλού… γιατί η δύναμη κρύβεται στη συνείδηση, στη συλλογικότητα , στην αλληλεγγύη”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ