20.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Τρίτη στον κόσμο η Χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη που κατάφερε να επιζήσει από τα Τέμπη!

Ημερομηνία:

Η παρουσία της Εμμανουέλας Κατζουράκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπακού ήταν ήδη επιτυχημένη, με την Χανιώτισσα που κατάφερε να επιζήσει από την τραγωδία των Τεμπών να προκρίνεται με την κορυφαία επίδοση στον τελικό και να παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η αθλήτρια έλαβε μέρος στον μεγάλο τελικό του σκιτ, στον οποίο αγωνίστηκαν έξι αθλήτριες μεταξύ των οποίων παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες. Η Κατζουράκη κατάκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με 43 βολές, σημειώνοντας μία ιστορική διάκριση. Η Χανιώτισσα μάλιστα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στο σκιτ σε αυτή την διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ντάνκα Μπαρτεκόβα από την Σλοβακία, που επικράτησε στην διαδικασία των shoot off της Ντάνα Βίτζι.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη ήταν στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Η σύγκρουση στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας ενώ αρκετοί ήταν οι τραυματίες.

Η πρωταθλήτρια σκοποβολής από την Κρήτη ήταν στο μοιραίο τρένο. Βγήκε όμως σχεδόν αλώβητη από αυτό με ελαφρύ τραυματισμό στα πόδια.

Η Εμμανουέλα παράλληλα με τη σκοποβολή που είναι το πάθος σπουδάζει στην φαρμακευτική σχολή της Θεσσαλονίκης και είχε επιβιβαστεί στο τρένο για να επιστρέψει από την Αθήνα στην πόλη της Μακεδονίας.

Με πληροφορίες από sportcaster.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ