27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Τραγικός ο απολογισμός των πλημμυρών στο Κονγκό: σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Ημερομηνία:

Δραματικά αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων των ισχυρών βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις την Πέμπτη στην επαρχία Νότιο Κίβου του Κονγκό. Εκτός από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο χωριά, τα Μπουσουσού και Νιαμουκούμπι, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 176 άνθρωποι, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, ενώ εκπρόσωποι των κοινοτήτων μιλούν για 227 νεκρούς. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους στα σωστικά συνεργεία, ενώ κατέστρεψε κτίρια και πολλά πτώματα, καλυμμένα με λάσπη, βρίσκονται σωριασμένα πολλά μαζί.

Μέλος της τοπικής κοινωνίας των πολιτών, επισήμανε ότι πολλοί άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι και «κοιμούνται στην ύπαιθρο, σχολεία και νοσοκομεία έχουν παρασυρθεί» από νερό και λάσπη.

Σύμφωνα με γιατρό στο κεντρικό νοσοκομείο της επαρχίας Καλέχε, τραυματίες εισάγονταν από το βράδυ της Πέμπτης. «Η ομάδα μου και εγώ δεν έχουμε κοιμηθεί. Έχουμε δεχθεί 56 ασθενείς, εκ των οποίων το 80% έχει κατάγματα», είπε.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στο Νότιο Κίβου, το οποίο μοιράζεται σύνορα με τη Ρουάντα. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρουάντα την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους και καταστρέφοντας περισσότερα από 5.000 σπίτια.

Το τελευταίο περιστατικό παρόμοιας κλίμακας στο Κονγκό σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, όταν οι έντονες βροχοπτώσεις κατέστρεψαν περισσότερα από 700 σπίτια. Περισσότεροι από 130 άνθρωποι αγνοούνταν εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

efsyn.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ