25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Τραγωδία στην Κρήτη: Πώς έχασε τη ζωή του ο 6χρονος Νικόλας – Ήθελε να πάει για κολύμπι, με το μωρό στο σπίτι η μητέρα του

Ημερομηνία:

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρβης από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6) στην Κρήτη.

Το μικρό αγόρι ηλικίας 6-7 ετών, ο Νικόλας, με καταγωγή από την Αλβανία, έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο μικρός Νικόλας, που βρισκόταν με τη μητέρα του στο σπίτι τους, το οποίο βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία. Δυστυχώς όμως, λίγα λεπτά αργότερα το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό.

Κάτοικος της περιοχής, που είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του, σήμανε συναγερμό. Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στη 1:30, και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Κάτοικοι του χωριού και περαστικοί έσπευσαν στο σημείο και με την βοήθεια απινιδωτή και γιατρού, προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Ένα υπέροχο παιδάκι γεμάτο ενέργεια»

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς του είναι εργάτες κυρίως στα θερμοκήπια, εξαίρετοι άνθρωποι όπως περιγράφουν συγχωριανοί τους. Όλοι μιλούν για ένα υπέροχο παιδάκι γεμάτο ενέργεια, χαρά και καλοσύνη.

Η μητέρα του πριν από λίγους μήνες γέννησε το δεύτερο παιδί της οικογένειας και την ώρα που συνέβη το κακό ήταν στο σπίτι με το μωρό, ενώ ο πατέρας βρισκόταν στο μεροκάματο και όταν έμαθε τα τραγικά νέα, ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Βραχώδης και όχι οργανωμένη η παραλία

Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ανέφερε στο cretapost.gr πως «το παιδί αγαπούσε πολύ τη θάλασσα και διέφυγε της προσοχής των γονιών του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του». Σε σχετική ερώτηση για την παραλία ο δήμαρχος Βιάννου τόνισε πως η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε δεν διαθέτει ναυαγοσώστη. Eπισης, είναι βραχώδης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι γονείς βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έδωσαν κατάθεση για το πώς συνέβη το περιστατικό.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...