15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τραμπ: «Ο Μπάιντεν μας σέρνει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Ημερομηνία:

«Πύρινα βέλη» κατά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν εκτόξευσε ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη που έδωσε τηλεφωνικά στο δίκτυο Newsmax καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, τον θεώρησε υπεύθυνο για το σύρσιμο των ΗΠΑ σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία.

«Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να τα πάει τόσο χάλια, τόσο γρήγορα» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στον πρόεδρο Μπάιντεν. «Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να παραμείνει υποψήφιος για πρόεδρος το 2024 όμως θα πρέπει να ξανακάνουμε την χώρας σπουδαία. Η χώρα μας πάει κατά διαόλου και αυτό γίνεται άσχημα και πάρα πολύ γρήγορα. Κανείς δεν περίμενε πως θα μπορούσε να εξελιχθεί τόσο άσχημα, τόσο γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως δεν ήταν το μόνο που τόνισε στη διάρκεια της 15λεπτης τηλεφωνικής συνέντευξής του στον  παρουσιαστή του δικτύου Έρικ Μπόλινγκ. Καταλόγισε στον νυν Πρόεδρο «τις χειρότερες επιδόσεις» που θυμάται κανείς σε ηγέτη των ΗΠΑ. Εκτίμησε πως η χώρα αντιμετωπίζει «πολλά προβλήματα» όπως έναν «σοβαρό κίνδυνο με αυτά που γίνονται στην Ουκρανία και στην Ρωσία… Θα μπορούσε να καταλήξει σε παγκόσμιο πόλεμο έτσι όπως το χειρίζονται. Είναι τρελό αυτό που κάνουν. Είναι τρέλα!»

Δεν παρέλειψε την αναφορά και στο Ιράν σε βάρος του οποίου άσκησε υπέρτατη οικονομική και πολιτική πίεση όσο ήταν πρόεδρος λέγοντας ότι κοντεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Πρόσθεσε πως η Κίνα αναδεικνύεται παγκόσμια υπερδύναμη και η Ρωσία είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία «κάτι που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πολλά όταν η χώρα μας δεν είναι σεβαστή διεθνώς».

Ωστόσο κατέληξε για την Κίνα λέγοντας:

«Δεν μπορείς να βασιστείς στην Κίνα για να κάνεις την Αμερική σπουδαία ξανά! Αυτό το εγγυώμαι».

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ