14.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Τριήμερη επίσκεψη Τούρκων εκπαιδευτικών στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Δώδεκα εκπαιδευτικούς από το Αϊδίνιο της Τουρκίας υποδέχτηκε χθες στο Ηράκλειο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια οι δύο περιφέρειες, με ανταλλαγή επισκέψεων και τεχνογνωσίας.

Οι Τούρκοι επισκέπτες ενημερώθηκαν στο γραφείο του κ. Κλινάκη για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην περιφέρεια Κρήτης.

Ακολούθησε στις 11:15 π.μ. συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και στη 1 το μεσημέρι με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.
Σημερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα μεταβούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών και στην Ένωση Πεζών, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, ορθών πρακτικών και προτάσεων σε θέματα εκπαίδευσης και αειφόρου ανάπτυξης.

Τέλος, αυριοΠέμπτη 12 Δεκεμβρίου θα περιηγηθούν από τους μαθητές και το διευθυντή του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου και θα ενημερωθούν για τις δράσεις του σχολείου τους, ενώ στις 11 το πρωί θα επισκεφτούν στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και στο Δήμο Ρεθύμνου το δήμαρχο Γιώργο Μαρινάκη. Επίσης, θα ξεναγηθούν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από τον καθηγητή Τουρκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλία Κολοβό και το δικηγόρο Χάρη Παπαδάκη.

Βαρδής Καλογεράκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ