19.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Τριερβελέρ: Ο Ολάντ δεν συμπαθεί τους φτωχούς – τους αποκαλεί «Ξεδοντιάρηδες»

Ημερομηνία:

Το πολυσυζητημένο βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ δεν περιέχει μόνο ροζ αφηγήσεις, αλλά και σχόλια που έχουν προκαλέσει σάλο στην Γαλλία, όπως π.χ. το γεγονός ότι σύμφωνα με την πρώην πρώτη κυρία, ο Ολάντ, παρότι παρουσιάζεται ως ένας πολιτικός που αντιπαθεί τους πλούσιους, στην πραγματικότητα αντιπαθεί τους φτωχούς και μάλιστα φέρεται να τους αποκαλεί «ξεδοντιάρηδες». «Ανοησίες» χαρακτήρισε η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και υπουργός Οικολογίας, Σεγκολέν, Ρουαγιάλ την εν λόγω περιφρονητική έκφραση που του αποδίδεται μέσω του βιβλίου.

“Είναι ανοησίες!”, αναφώνησε η πρώην υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2007 και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Ολάντ, όταν ερωτήθηκε σχετικώς από το δίκτυο BFM-TV/RMC.

“Αντιβαίνει στο αίσθημα πολιτικής στράτευσης ενός μεγάλου στελέχους της σοσιαλιστικής αριστεράς”, πρόσθεσε.

Στο βιβλίο της “Ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή”, η Βαλερί Τριερβελέρ αφηγείται πώς πληροφορήθηκε τον Ιανουάριο την ύπαρξη μιας σχέσης ανάμεσα στον αρχηγό του κράτους και την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ και σκιαγραφεί ένα διόλου κολακευτικό πορτρέτο του σοσιαλιστή προέδρου, από τον οποίο η εξουσία έχει “στερήσει τον ανθρωπισμό του” και ο οποίος περιγελά τους φτωχούς.

“Εμφανίσθηκε ως ο άνθρωπος που δεν αγαπά τους πλούσιους. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος δεν αγαπά τους φτωχούς. Αυτός, ο άνθρωπος της αριστεράς, λέει στις ιδιωτικές συνομιλίες του: ‘οι ξεδοντιάρηδες’ (‘lessans-dents’), πολύ υπερήφανος για το ευφυολόγημά του”, γράφει στο βιβλίο της η πρώην πρώτη κυρία.

Η έκφραση αυτή την οποία αποδίδει στον γάλλο πρόεδρο έβαλε φωτιά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτο το

Twitter

, στο οποίο πολλαπλασιάζονται τα αστεία και τα φωτομοντάζ. Τουλάχιστον 20.000 μηνύματα εστάλησαν στο Twitter με την ετικέτα #sansdents.

“Πιστεύετε πως είναι αλήθεια;” είπε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ. “Αυτή είναι μια πολιτική φράση”, επισήμανε. “Μπορείτε να πιστέψετε, εσείς που γνωρίζετε εδώ και χρόνια τον πολιτικό, ότι η φράση αυτή είναι αξιόπιστη;”.

“Πρέπει να κρίνουμε τους πολιτικούς από τις πράξεις τους”, τόνισε παραπέμποντας στη δράση του Φρανσουά Ολάντ κυρίως στο διαμέρισμα Κορέζ (κεντρική Γαλλία) και “την προσοχή που έδωσε στους πιο φτωχούς” όταν ήταν πρόεδρος του διαμερίσματος αυτού.

Το βιβλίο, το οποίο τυπώθηκε σε 200.000 αντίτυπα με τη μεγαλύτερη μυστικότητα στη Γερμανία, αναμένεται ότι θα μπει στους καταλόγους των ευπώλητων. Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, είναι ήδη πρώτο σε πωλήσεις στον ιστότοπο AmazonFrance.

πηγή: ethnos.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαγουβάρδος: «Ερχεται το θερμότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών»

Με το θερμόμετρο να έχει φτάσει ακόμη και τους...

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάνω από 68.000 οι εισακτέοι για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 – Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους...

Eπίσκεψη στην Παλαιστίνη σήμερα ο Κασσελάκης – Θα βρεθεί σε Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ και Ραμάλα

Στην Παλαιστίνη θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος πέρα από την...