18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τριτοκοσμικές καταστάσεις: Πέρασε η τροπολογία της κυβέρνησης για τη σωτηρία ΠΑΟΚ – Ξάνθη από τον υποβιβασμό και οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ είναι ακόμα οργισμένοι!

Ημερομηνία:

Αποδεκτή, με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά, έγινε η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, μετά από αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που υπέβαλαν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην των βουλευτών που βρίσκονταν σε κοινοβουλευτική αποστολή και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, απουσίαζαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν βρίσκεται ακόμα στις ΗΠΑ,  ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Ελευθεριάδου, Σ. Φάμελος, Τρ. Αλεξιάδης, Σ. Βαρδάκης, Στ. Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή με την οποία δήλωνε ότι εάν παρευρισκόταν στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της τροπολογίας ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα την καταψήφιζαν. Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ απείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Εξηγώντας την αποχή των βουλευτών του ΜέΡΑ25, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φ. Μπακαδήμα δήλωσε ότι «οι ολιγάρχες χρησιμοποιούν χρόνια τώρα τις ομάδες για να ασκούν πιέσεις στην εκτελεστική εξουσία μέσω των οπαδικών στρατών» τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε ποδοσφαιρική αρένα, εγκλωβίζοντας το νομοθετικό Σώμα μέσα στη διαμάχη αντίπαλων ολιγαρχών».

Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Στα «κάγκελα» παραμένουν ΠΑΟΚ και Θύρα 4

Έντονες και εν πολλοίς εκτός ελέγχου συνεχίζουν να είναι οι αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ τόσο για την γνωμοδότηση της ΕΕΑ όσο και για την τροπολόγια που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή τα μέσα ενημέρωσης του Ιβάν Σαββίδη έχουν στοχοποιήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, χρεώνοντάς του ότι ενεργεί κατ’ εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού.

Την ώρα που θα διεξάχεται η ονομαστική ψηφοφορία στην βουλή η Θύρα 4 έχει καλέσει σε γενικό ξεσηκωμό και έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο την Πέμπτη (30/1) στην Καμάρα, ενώ 500 μέτρα παραδίπλα θα εγκαινιάζεται η διεθνής έκθεση Agrotica από τον υπουργό Μάκη Βορίδη.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να κινηθούν και προς τα εκεί, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΠΑΟΚ, αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του τρόπου αντικατάστασης δυο μελών αυτής, με βάση τα όσα αναφέρει ο νόμος που είχε ψηφιστεί επί ημερών Γιώργου Βασιλειάδη. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του βορρά» θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους όχι μόνο με τη διαδικασία αλλά και για μη νόμιμη σύνθεση, κάτι που κατ’ επέκταση – εφόσον αποδειχθεί – θα φέρει και την ακύρωση της εισήγησης της ΕΕΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΠΑΟΚ που δημοσιεύει το «Έθνος» «είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε σε αντικατάσταση δυο μελών της ΕΕΑ, παρακάμπτοντας τη νόμιμη διαδικασία όπως αυτή ορίζεται από το νόμο 4603/19».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 27χρονος μαχαίρωσε 43χρονο επειδή του έκανε παρατήρηση

Αιματηρό επεισόδιο, με τον τραυματισμό ενός 43χρονου καταγράφηκε το βράδυ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός και οδηγίες από Κουμουνδούρου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές μετά το «ολίσθημα» του Βασίλη Κασσελάκη

Καμπανάκι σήμανε στην Κουμουνδούρου μετά τις δηλώσεις του εξαδέλφου του προέδρου...