17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τριχόπτωση: Η μη φαρμακευτική λύση που λύνει το πρόβλημα

Ημερομηνία:

Λίγα πράγματα φοβίζουν τους άνδρες περισσότερο από την τριχόπτωση. Δεν αποκλείεται όμως στο κοντινό μέλλον η αντιμετώπιση της φαλάκρας να γίνεται πολύ απλά φορώντας ένα «καπέλο», χάρη σε μια μη επεμβατική χαμηλού κόστους τεχνολογίας ενεργοποίησης του θύλακα της τρίχας που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison.

«Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια πολύ πρακτική λύση στην αναγέννηση της τρίχας» δήλωσε ο Xudong Wang, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του  Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison και κύριος ερευνητής της νέας αυτής μεθόδου που δημοσιεύθηκε στην ACS Nano.

Η μέθοδος βασίζεται σε συσκευές που συλλέγουν ενέργεια από την καθημερινή κίνηση του σώματος. Η τεχνολογία ανάπτυξης της τρίχας ενεργοποιεί την επιδερμίδα με ήπιες χαμηλής συχνότητας ηλεκτρικές δονήσεις που ενεργοποιούν τα λανθάνοντα τριχοθυλάκια.

Οι συσκευές αυτές ενεργοποιούν εκ νέου τα τριχοθυλάκια που βρίσκονται σε λανθάνουσα φάση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φανούν χρήσιμες ως μέσο πρόληψης της τριχόπτωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην αρχική φάση της τριχόπτωσης, αλλά δεν μπορούν να δώσουν λύση σε κάποιον που έχει υπάρχει καραφλός επί πολλά χρόνια.

Οι συσκευές ενεργοποιούνται από την κίνηση του ατόμου που τις φορά, δεν απαιτούν μπαταρίες ή σύνθετα ηλεκτρονικά. Για την ακρίβεια είναι τόσο μικρές και διακριτικές που μπορούν να φορεθούν κάτω από ένα καπέλο.

Ο καθηγητής Wang θεωρείται ειδικός στον σχεδιασμό και την κατασκευή συσκευών συλλογής ενέργειας. Έχει δημιουργήσει πρωτοπόρους ηλεκτρικούς επιδέσμους που ενεργοποιούν την επούλωση της πληγής και ένα εμφύτευμα αδυνατίσματος που χρησιμοποιεί ήπια ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργεί ψευδές αίσθημα κορεσμού στο στομάχι.

Η τεχνολογία τριχοφυΐας βασίζεται σε παρόμοια λογική. Μικρές συσκευές – νανογεννήτριες – συλλέγουν παθητικά ενέργεια από τις καθημερινές κινήσεις και στη συνέχεια μεταδίδουν χαμηλής συχνότητας ώσεις ηλεκτρισμού στην επιδερμίδα. Αυτή η ήπια ηλεκτρική διέγερση ενεργοποιεί τους θύλακες της τρίχας που βρίσκονται σε ύπνωση.

Η μέθοδος αυτή είναι τόσο ήπια που δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες συγκριτικά με τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της τριχόπτωση που μπορεί να έχει παρενέργειες όπως ανησυχία, κατάθλιψη και σεξουαλική δυσλειτουργία.

Προς το παρόν η συσκευή δοκιμάστηκε σε φαλακρά ποντίκια και ενεργοποίησε την τριχοφυία εξίσου αποτελεσματικά με δυο διαφορετικά συστατικά της χορηγούμενης για την τριχόπτωση φαρμακευτικής αγωγής.

Οι ερευνητές προσδοκούν ότι σύντομα θα δοκιμάσουν την συσκευή σε ανθρώπους.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...