15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Τρώτε και πίνετε άρχοντες… Στενάζουν τα μαχαιροπίρουνα σε απομακρυσμένα χωριά των Χανίων

Ημερομηνία:

Σε κάποια χωριά των Χανίων “αντιστέκονται” στον κορωνοϊό…

Στα Χανιά και λόγω των χαμηλών κρουσμάτων, είναι λογικό να έχει επέλθει μια χαλάρωση, όμως όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα.

Οι Χανιώτες πέρνουν τα οχήματά τους και πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Και εκεί, ξεχνούν τα μέτρα και τον κορωνοϊό και του δίνουν και καταλαβαίνουν.

Και να τα τραπέζια με 20 άτομα και τα κρασια και τα κρέατα και τα γλέντια έτσι ώστε να μοιάζουν …”μπουνταλάδες” όσοι προσπαθούν να τηρούν τα μέτρα. Γιατί φαίνεται κάποιοι είναι “ελεύθεροι” και δεν μπορούν τις μάσκες ενώ οι άλλοι γουστάρουν να ζούνε σκλάβοι και γι’ αυτό τηρούν τα μέτρα.

Για να σοβαρευτούμε τώρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπαρχει μεγάλη κόπωση κι ότι είναι αδύνατο τα μέτρα να τηρούνται διαρκώς και γι’ αυτό θεωρούμε και υποκριτικές τις διαρκείς υπενθυμίσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για την ατομική ευθύνη των πολιτών, όταν μάλιστα δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε το βάρος της ατομικής ευθύνης να μην είναι τόσο τρομακτικό.

Όμως, απ’ αυτό το σημείο στις εικόνες που μας κατήγγειλαν συμπολίτες μας ότι είδαν με τα τραπεζώματα σε ταβέρνες σε απομονωμένα χωριά, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Και βρίσκουμε θλιβερό το γεγονός πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που θεωρεί περίπου πράξη υποτέλειας την τήρηση των μετρών και την ανυπακοή σε αυτά ως πράξη ελευθερίας.

Προφανώς, όποιος θέλει να αντισταθεί, θα πρέπει και η αντίστασή του να εκφράζει τους πολλούς αλλά και τους πιο ανίσχυρους και αδύναμους. Αλλιώς, τι είδους αντίσταση είναι αυτή που αδιαφορεί για τις συνέπειες;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...