21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τσίπρας: Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών – Δεν καταφεύγουμε σε εικονικά success story

Ημερομηνία:

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία και στην εφαρμογή του προγάμματος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του εισήγηση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στις «μάχες» που έχει να δώσει το κόμμα και ηκυβέρνηση την επόμενη περίοδο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε με ειλικρίνεια τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό:

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας τηςκαταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει «αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών της Κουμουνδούρου την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Παράλληλα, επεσήμασε τη σημασία του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που -όπως είπε- προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στην «αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία». Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story.Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινό Bazaar από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, διοργανώνει Πασχαλινό Bazaar με...

Με τον πρώτο απολογισμό ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024»

Με τον «εν θερμώ» απολογισμό, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024» στην...

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...