15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: Αντί για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ημερομηνία:

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις με την Τουρκία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 30ου Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Στην ομιλία του έκανε μια αποτίμηση – παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησής του στην οικονομία και την ανάπτυξη επισημαίνοντας πως ήταν ο μόνο πρωθυπουργός που ο διάδοχός του δεν του καταλόγισε ότι άφησε «καμένη γη». Στάθηκε στην επιτυχή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την «επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας», ενώ σημείωσε πώς παρά το ότι η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ισοπεδωτική «παρουυιάζοντας μια πλαστή εικόνα για τη πορεία της οικονομίας», χάρη στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται πλεονάσματά και να παίρνει ευχάριστες και όχι δυσάρεστες αποφάσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι ο ίδιος από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της καταστροφολογίας και της ισοπέδωσης. Και διευκρίνισε: «Όχι μόνο γιατί δε πιστεύουμε σε αυτό το μοντέλο αντιπολίτευσης, αλλά και γιατί αισθανόμαστε ότι η θετική πορεία της οικονομίας είναι το αποτέλεσμα των δικών μας προσπαθειών και δεν πρόκειται να υπονομεύσουμε τις δικές μας προσπάθειες, ούτε τη θετική πορεία της χώρας».

Ωστόσο προειδοποίησε ότι «η νέα κυβέρνηση όμως έχει μια βασική υποχρέωση: να μην αντιστρέψει αυτή τη πορεία».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. Μάλιστα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταδικάσουν τη στάση της γείτονος.

«Περιμένουμε στήριξη από τις ΗΠΑ μας έναντι της Τουρκίας»

Ειδικότερα ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για τις εξελίξεις που βλέπουμε στην περιοχή και απαιτούν έναν πολύ πιο αποφασιστικό ρόλο των ΗΠΑ υπέρ της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου.

Είτε αυτό αφορά την καταδίκη της Τουρκίας για την επιθετικότητα της και την επιβολή κυρώσεων όπου χρειάζεται.

Είτε αυτό αφορά την εξασφάλιση μιας ειρηνικής λύσης στη Συρία και μιας δίκαιης λύσης δυο κρατών στο Μεσανατολικό.

Είτε αυτό αφορά την πίεση προς τις Λιβυκές αρχές να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Είτε τέλος αφορά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Αντί λοιπόν για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, λόγια που ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά παραβατικότητας, περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την αποφασιστική καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ