15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τσίπρας: Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες επιστρέφουμε στις ψηφοφορίες

Ημερομηνία:

«Έχετε καταλύσει κάθε έννοια εμπιστοσύνης με την συμπεριφορά σας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρέμβαση του στη Βουλή.

«Και επειδή μας κατηγορήσατε για θεσμική εκτροπή, εσείς μιλάτε για εκτροπή; Μιλάτε για εκτροπή εσείς που ακούγατε το μισό πολιτικό σύστημα και την ηγεσία του στρατεύματος;» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «εμείς ως ένδειξη διαμαρτυρίας επιλέγουμε να απέχουμε για να μην νομιμοποιήσουμε ούτε ώρα δική σας στην κυβέρνηση», κάνοντας λόγο για μία θεσμική επιλογή που έχει επιλέξει πολλές φορές και η παράταξή της ΝΔ. Υπενθύμισε προς τον πρωθυπουργό μάλιστα πως «και εσείς εκτροπή κάνατε το 2019 όταν αποχωρήσατε από τη Βουλή μέχρι την προκήρυξη των εκλογών;».

«Ως πότε κ. Μητσοτάκη θα παριστάνετε τον μοναδικό πατριώτη εδώ μέσα;» ήταν το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς όμως για μια ακόμα φορά ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να εκμεταλλευτεί τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να εξαπολύσει επίθεση απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους και να εμπλέξει τις Ένοπλες Δυνάμεις για άλλη μια φορά στα προεκλογικά σχέδια της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε επτά μήνες να φέρει το νομοσχέδιο για να υλοποιήσει μια εξαγγελία που είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, λέγοντας, επιπλέον, πως η εξαγγελία αφορά μόνο ένα κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πατερούλης και μεγάλος αδελφός, ταυτόχρονα»

«Ως πότε θα βάζετε στην αρένα της μικροκομματικής εκμετάλλευσης τις ένοπλες δυνάμεις;» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «καπηλεία από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί επιχειρήματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με «αιχμή του δόρατος» τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

«Με αυτά θα πορευτείτε; Θεωρείτε τον εαυτό σας προστάτη των Ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας; Από την πολύ προστασία είχατε καλωδιωμένους τους Αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων;Τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας; Τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Είναι και αυτό ένα επιχείρημα που ακούσαμε. Θέλατε να τους προστατεύετε; Πατερούλης και μεγάλος αδελφός, ταυτόχρονα. Αφήστε λοιπόν τις μεγάλες κορόνες, μετά από όλα όσα έχετε κάνει και βγήκαν στο φώς. Αφήστε την υποκρισία για το πόσο πολύ πατριώτης είστε εσείς και πόσο πολύ ανθέλληνες είμαστε εμείς οι πολιτικοί σας αντίπαλοι, και δώστε επιτέλους απαντήσεις».

Κλιμακώνοντας την επίθεση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «καγχάζετε διαρκώς για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ. λες και τα βγάζετε από τη τσέπη σας. Λες και δεν είναι τα χρήματα όλων μας. Όλου του ελληνικού λαού. Και όταν σας ασκούμε κριτική ότι δε φροντίσατε να μπεί ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία, μας αποκαλείτε μειοδότες και εθνική εξαίρεση. Και την ίδια στιγμή που υπογράψατε 15 δισ. για εξοπλισμούς που θα πάρουμε μελλοντικά, δεν έχετε μέχρι σήμερα, εδώ και τέσσερα χρόνια, δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...