17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Τσίπρας από Ηράκλειο: Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

“Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις επιλογές της “, υπογράμμισε σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, που πραγματοποιεί μονοήμερη περιοδεία στην Κρήτη, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος,  εστίασε την κριτική του στα θέματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η απόγνωση που αισθάνονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, μετατρέπεται όσο περνά ο καιρός σε απελπισία.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση “ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας” και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα “σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ” όμως – όπως τόνισε- “αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται ποτέ να το λάβει, διότι έχει δεσμεύσεις με τα συμφέροντα”.

“Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, του ελεύθερους επαγγελματίες”, είπε, σημειώνοντας ότι “γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε εκλογές προκειμένου να υπάρξει μια λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε όμως ένα τέλος, ένα φραγμό σ’ αυτόν τον κατήφορο και με μια προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Ακούστε τις δηλώσεις του:

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...