16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τσίπρας: “Για να βγουν οι 180 χρειάζεται αποστασία” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η τρόικα «ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους» και η σκλήρυνση της στάσης της «αφορά εμάς» ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, αμφισβήτησε ότι μπορεί να συγκεντρωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για τους 180 «πρέπει να υπάρξουν αποστασίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία, που θα του ζητηθεί, με τους δανειστές, όπως είχε υπογράψει ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν θα υπογράψει όχι μόνο επειδή δεν είναι Σαμαράς, αλλά επειδή υπάρχει και μία ηθική διάσταση και ότι «δεν δικαιούμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».

Δήλωσε ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ενώ απαντώντας στην ερώτηση ότι σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα βρεθεί εκτός αγορών, απάντησε ότι ήδη η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών.

Στην ερώτηση τι θα απαντήσει στην κ. Μέρκελ αν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στην κ. Μέρκελ το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους και των άλλων 27 κρατών μελών της ΕΕ, ενώ τόνισε ότι δεν θα δώσει στην Καγκελάριο τη χαρά να απορρίψει ένα αίτημά του για συνάντηση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του μια συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Επίσης σημείωνε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ρισκάρουν τον ακρωτηριασμό της Ευρώπης προκειμένου να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα σε σχέση με την Ελλάδα αλλάζει.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνεργασίες με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν είναι όλα τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ λαμόγια.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει κολυμπήθρα, αλλά ούτε και θα περιχαρακωθεί.

Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εγγύηση των καταθέσεων και την αρθρογραφία στον ξένο Τύπο που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως απειλή, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι μπορεί να κατανοήσει τον υποκειμενισμό των ξένων, ωστόσο, πρόσθεσε, είναι ανήθικο αυτόν τον ρόλο να το παίζουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης.

Άθλιο και ανήθικο, σημείωσε, είναι να κάνει ο πρωθυπουργός καφενειακού τύπου δηλώσεις για τις καταθέσεις στις τράπεζες και ακόμη πιο ανήθικο είναι κάποιοι που βρίσκονται σε καρέκλες εξουσίας να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Ποιον αποσταθεροποιούν αυτές οι τοποθετήσεις, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, μόλις πρόσφατα πέρασε τα «στρες τεστ» και εγγυάται και τις καταθέσεις.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει με ρεβανσισμό, ωστόσο τόνισε ότι θα ασκήσει δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

“Με αποστασίες ο κ. Σαμαράς θα εκλέξει ΠτΔ”

"google ad"

Την εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα γίνεται πολωτικό και οδηγεί σε σύγκρουση εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, έκανε ο κ.Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις με επίκεντρο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «θα διεκδικήσει αποστασίες για να εκλέξει Πρόεδρο» και έκανε λόγο για κλίμα πολιτικής δυσοσμίας , τρομοκρατίας , φημών και εκβιασμών, προσθέτοντας πως αυτό είναι φθορά για την ίδια την δημοκρατία.

Η αποστασία βουλευτών, είπε απαντώντας σε ερωτήσεις, είναι ένα κρίσιμο θέμα γιατί κρίνει την πολιτική πορεία του τόπου. Ο κ. Σαμαράς, ποντάρει όλη του την στρατηγική σε ένα πλαίσιο αποσταθεροποίησης. Δεν λέω ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου «ότι θα τα πάρει», όμως το κλίμα, σημείωσε, αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή και το πολώνει.

Ακόμη και αν υπάρξει αυτή η «πύρρειος» νίκη με την εκλογή Προέδρου, στη συνέχεια στις εκλογές, όποτε γίνουν, θα οδηγηθεί η ΝΔ σε ποσοστά αντίστοιχα με αυτά του ΠΑΣΟΚ.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα μιας έντιμης εξόδου, στις εκλογές που πρέπει να γίνουν τώρα. Ωστόσο, δήλωσε, έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν αντέχει την φυσιολογική συνεννόηση, δεν πάει στη βουλή, δεν με καλεί σε συνάντηση .

Στην ερώτηση αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός, θα του ζητήσει να παραιτηθεί, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σημασία τι θα του πω και επικαλέστηκε παλαιότερες αντιπαραθέσεις μεταξύ πρωθυπουργών και αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να σημειώσει ότι παρά τις εντάσεις ο πολιτικός διάλογος δεν σταμάτησε ποτέ.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=9VOzAuFoVLU”]

πηγή: nooz.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ