24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τσίπρας για υποκλοπές: Οι δημοκρατικές δυνάμεις θα διαλευκάνουν το διπλό σκάνδαλο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα διερευνηθεί μέχρι τέλος από τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου τόνισε την Παρασκευή στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή. Κατήγγειλε μάλιστα ως απόδειξη ενοχής του πρωθυπουργού τη μεθόδευση ώστε να απουσιάζει από την σημερινή συζήτηση.

Στρουθοκάμηλος

Με σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας παρομοιάζοντας τον με «στρουθοκάμηλο». Μίλησε για «το συμπαθές πτηνό με το μεγάλο λαιμό και τα γουρλωτά μάτια, όταν βλέπει κίνδυνο, κρύβει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δε το βλέπουν οι υπόλοιποι. Επειδή δε τους βλέπει αυτό. Σας θυμίζει κάτι; Εμένα τη πολιτική συμπεριφορά του κ .Μητσοτάκη. Που σήμερα έσπευσε να βάλει τη συζήτηση τη μέρα της Συνόδου Κορυφής για να κρυφτεί.

Για να έχει δικαιολογία να μην είναι στο κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις και νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος. Όταν υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί ώς σωτήρας και καλός καπετάνιος. Όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από συνεργάτες του, τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα».

Αναφερόμενος στην στάση του πρωθυπουργού μίλησε για «μια πράξη με χαρακτηριστικά πολιτικής δειλίας, πίσω από τον ανεψιό το, πίσω απο τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πίσω δηλαδή από τα πρόσωπα στα οποία ο ίδιος ανέθεσε ευθύνες και στα οποία φορτώνει τώρα τις δικές του ευθύνες. Κρύβεται πίσω από το όνειδος του απόρρητου. Όνειδος για τη δημοκρατία μας. Όνειδος για τη χώρα μας. Όνειδος και για όλο το πολιτικό μας σύστημα, εφόσον επιτρέψουμε τελικά να περάσει η συγκάλυψη για ένα συγκλονιστικό σκάνδαλο».

Διπλό σκάνδαλο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για διπλό σκάνδαλο. Όπως είπε «το σκάνδαλο της συγκάλυψης είναι εξίσου σοβαρό με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Δίδυμο σκάνδαλο. Το τέρας με τα δύο κεφάλια που το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Ας δούμε όμως τι αποκάλυψε αυτή η έστω και κολοβή με ευθύνη της πλειοψηφίας εξεταστική: Πρώτον, ότι Predator ισον ΕΥΠ,και ΕΥΠ ίσον Predator. Τελεία παράγραφος.

Το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσιζε ποιος είναι ο στόχος και είχε δύο βασικά εργαλεία. Την επίσημη επισύνδεση με εντολή της κατά τη κρίση της ανέλεγκτης εισαγγελέως κ.Βλάχου.κ αι το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, όταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ένα μέσο παρακολούθησης επιλέγονταν το άλλο. Μάλιστα για κακή τους τύχη οι δύο περιπτώσεις πολιτικών που είναι η κορυφή βέβαια του παγόβουνου, ο κος Ανδρουλάκης και ο κος Σπίρτζης, δέχτηκαν το κακόβουλο λογισμικό με το ίδιο link. Γίνονταν φαίνεται και… οικονομίες κλίμακας».

Αναφέρθηκε επίσης στα εταιρικά σχήματα που αφορούν το παράνομο λογισμικό. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «παρά την προσπάθεια να κρύψουν τα ίχνη τους μέσα από διαρκείς εξαγορές και μεταβιβάσεις εταιριών που συγκροτούν όλο αυτό το δαιδαλώδες οικοδόμημα, η έρευνα αποδεικνύει ότι πίσω απ΄όλα βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα. Είναι οι αξιότιμοι κύριοι Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Οι οποίοι προκύπτει ότι συνεργάζονται με τον επιχειρηματία ΤαλΝτίλιαν.Και οι οποίοι διατηρούσαν ειδικές και προνομιακές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου».

Γνώριζε ο Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ευθέως την εκτίμηση πως ενορχηστρωτής των μηχανισμών παρακολούθησης ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ποιος μπορεί να πιστεύει ότι δεν γνώριζε ο εγκέφαλος του επιτελικού κράτους, που έβαλε κάτω από τις φτερούγες του ακόμα και την ΕΥΠ για να αναβαθμίσει δήθεν την εθνική ασφάλεια και την έκανε οικογενειακό γραφείο υποκλοπών; Αν δε γνώριζε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, αν όλοι εξαπατήθηκαν από τον κ. Δημητριάδη και τους φίλους του, τότε γιατί έσπευσε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια διερεύνησης δήθεν για λόγους εθνικής ασφάλειας, με την επίκληση του απορρήτου;» Επίσης προκάλεσε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι μπορεί να καταργήσει την τροπολογία που δεν επιτρέπει στη ΑΔΑΕ να πληροφορεί τα θύματα των επισυνδέσεων ότι παρακολουθούνται.

Όλα θα αποκαλυφθουν

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν σταματά με την σημερινή συζήτηση στην Βουλή. Όπως τόνισε «οι υποκλοπές εις βάρος όλων όσων βάλατε στο σημάδι θα αποκαλυφθούν. Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Δεν κλείνει η υπόθεση με τη μεθόδευση μιας εξεταστικής – παρωδίας με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας. Η συνέχεια θα δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών, όποτε και αν αποφασίσετε να συνεδριάσει.Η συνέχεια στην Επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που θα έρθει στην Αθήνα. Η συνέχεια θα δοθεί ούτως ή άλλως στη δικαιοσύνη». Πρόσθεσε μάλιστα πως «όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου θα πράξουμε το καθήκον μας. Δε θα χαριστούμε σε κανέναν. Γιατί αν χαριστούμε στον βιασμό της δημοκρατικής λειτουργίας, τότε θα είμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα».

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...