17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τσίπρας για Plan B: Έδωσα προσωπικά εντολή για σχέδιο άμυνας σε περίπτωση ανάγκης

Ημερομηνία:

«Φυσικά, αυτονοήτως, είχα προσωπικά δώσει εντολή στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα διαχείρισης έκτακτης ανάγκης και σχέδιο άμυνας της χώρας», δήλωσε για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

«Παρακολουθώ μια προσπάθεια περίεργη και πρωτοφανή να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για πιθανό ατύχημα ήταν αυτονόητη».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «σχέδιο για Grexit ούτε είχαμε ούτε επεξεργαστήκαμε. Είχαμε, όμως, σχέδιο διαχείρισης εκτάκτου ανάγκης, όπως το οφείλαμε».

«Σχέδιο για Grexit είχαν οι Θεσμοί, όχι η ελληνική κυβέρνηση. Ρωτήστε την Κομισιόν, κυρία Γεννηματά», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αν οι εταίροι μας προετοίμαζαν, και το δήλωναν, ένα σχέδιο Β, εμείς δεν είχαμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.

«Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν», ανέφερε προς την κ. Γεννηματά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε υψηλούς τόνους, για πολιτική σκοπιμότητα της ερώτησής της, προσθέτοντας: «Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για παράνομες πράξεις να ψάξετε στο κόμμα σας, όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να ψάξετε την υπόθεση των υποβρυχίων, του PSI, των θαλασσοδανείων της ΑΤΕ, τη μεταβίβαση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που ερευνά σήμερα η Δικαιοσύνη. Όχι στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη για τον ελληνικό λαό».

«Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;»

«Εκλεγήκαμε με την εντολή να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια και μας κατηγορείτε γι’ αυτό και πάτε να στήσετε δικαστήρια. Μας κατηγορείτε για σχέδιο μυστικό που το σχεδιάζαμε σε μπουντρούμια κλπ. Τότε γιατί δεν το εκτελέσαμε το σχέδιο αυτό; Αν ο στόχος μας ήταν η έξοδος από το ευρώ, παίρνοντας 63% στο δημοψήφισμα, γιατί δεν το κάναμε τότε; Καταλαβαίνετε γιατί λέτε σαχλαμάρες στο Κοινοβούλιο;», απάντησε, στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τα περί παρέμβασης στους κωδικούς των πολιτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο, που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία και περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα.

«Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε μαζί το σχέδιο για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, να το ψηφίσουμε μαζί», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"google ad"

«Δεν είναι λαμόγιο ο Βαρουφάκης»

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο, για τις δηλώσεις που έκανε, για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι’ αυτά, δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των Οικονομικών, κυρία Γεννηματά, την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό, όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και ο δικός μου συνεργάτης, κυρία Γεννηματά, δεν είχε αφορολόγητα – όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά -αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η Δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ».

Γεννηματά: Ανησυχητική η σιωπή σας για το Plan B

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε πως είναι «ανησυχητική η σιωπή σας για το Plan B».

«Η αλλοπρόσαλλη τακτική της κυβέρνησής σας έφερε το Grexit στην αυλή μας», είπε και κατήγγειλε τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα «από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο του Γιάνη Βαρουφάκη και της επεξεργασίας του Plan B».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...