27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Τσίπρας: Kάποιους απογοητεύσαμε γιατί δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη χώρα από τη μία μέρα στην άλλη – Το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο

Ημερομηνία:

Στα λάθη και στους συμβιβασμούς που έκανε η κυβέρνηση, τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ:

“Στον ελληνικό λαό οφείλουμε να του πούμε ότι λάβαμε το χθεσινό του μήνυμα. Γνωρίζουμε, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα χρόνια. Κάναμε λάθη, συμβιβασμούς, κάποιους απογοητεύσαμε γιατί δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τη χώρα από τη μία μέρα στην άλλη. Έχουμε ευθύνη γι’ αυτό που ποτέ δεν την αρνηθήκαμε. Έχουμε ευθύνη επειδή είχαμε βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πηχή. Γιατί πιστεύαμε σε ένα ριζικό μετασχηματισμό. Μέσα σε αυτή τη δίψα ίσως να γίναμε βολονταριστές, να πιστέψαμε δηλαδή ότι μόνο η βούληση αρκεί. Τώρα ξέρουμε καλά ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος, πολύ περισσότερη προσπάθεια, πολύ περισσότερος κόπος για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε, το κράτος που θέλουμε, τη ζωή που θέλουμε”.

“Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιο είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε” σημειώνοντας επίσης ότι “το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο”.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι “ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αλλά ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο στη ζωή δεν είναι αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς”. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: “σας ζητώ λοιπόν σήμερα μαζί να σηκωθούμε ν’ ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε».

Ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες που τον στήριξαν σε αυτή τη μάχη και ανέφερε ότι “είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας.

“Χάσαμε μια μάχη. Αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο. Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά, Το ίδιο κάνουμε και τώρα”. Και απόδειξε σε αυτό “η προκήρυξη εθνικών εκλογών. Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές,ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών.

O Αλέξης Τσίπρας
O Αλέξης Τσίπρας  EUROKINISSI

Έκανε σύγκριση με το 2014 και την στάση τότε του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους, μια βασική διαφορά ήθους”.

Το δίλημμα των εθνικών εκλογών έβαλε

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε επίσης το δίλημμα των εκλογών: “Την επομένη των εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς, τον κο Γεωργιάδη, τον κο Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς.

Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Προγραμματικά, συνέχισε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το ΚΙΝΑΛ άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή άφησε αιχμές κατά του ΚΙΝΑΛ αλλά και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων για την στάση τους στις ευρωεκλογές. “Το ΚΙΝΑΛ έκανε μονομέτωπο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει “χαμένη ψήφο” την ψήφο στο κόμμα τους. Τώρα ξέρουν καλά ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της ΝΔ. Στο αντισύριζα μέτωπο του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν έμμεσοι ή άμεσοι πολιτικοί χορηγοί από την Αριστερά και το Κέντρο. Και ειδικά οι προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν να θεωρούν αόρατη τη Δεξιά στην Ελλάδα” ανέφερε και προχώρησε σε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο: “Δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες” λέγοντας τι δεν περισσεύει κανείς.

Τέλος σημείωσε ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί, ενώ κατέληξε απευθυνόμενος στους αντιπάλους του  “να μην συμπεριφέρονται ωσάν να είναι εξουσία, ας συγκρατήσουν την αλαζονεία τους, το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο”.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ