13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τσίπρας: Στόχος τους να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό

Ημερομηνία:

Στόχος του Μαξίμου είναι να δυναμιτίσει το πολιτικό σκηνικό και για αυτό επιμένει στην επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως πρόκειται για μια «δικαίωση» του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. «Δεν ήταν επιλογή τους, αναγκάστηκαν».

Ωστόσο, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα νέα δεδομένα και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. «Προφανής τους στόχος είναι να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως έρχονται «κοινωνική κόλαση» και νέα σκληρά μέτρα και υπό το πρίσμα αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στη στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μία επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα, επεσήμανε.

Σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτήν τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. «Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ