14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Τώρα ο Γιούνκερ έχει βοηθούς, σε λίγο δε θα τους έχει”: Γλέζος – Μαριάς βαρούνε τον πρόεδρο της Κομισιόν

Ημερομηνία:

“Δεν έχω καμία αντίρρηση, συνάδελφε Γλέζο, να κάνετε πολιτική παρέμβαση για οποιοδήποτε θέμα, αλλά αυτό το οποίο υποστηρίζετε τώρα δεν αποτελεί διαδικαστικό θέμα”, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, διακόπτοντας την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε ζητήσει τον λόγο επί διαδικαστικού, αλλά έκανε αναφορά στο ότι, περισσότεροι από 1.000 παιδικοί σταθμοί στην Ελλάδα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εφοδίων, επιχειρώντας να κατηγορήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και ποδηγέτηση του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, είπε ο ευρωβουλευτής και διακόπηκε από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Γλέζος είπε μεταξύ άλλων, ότι “ο Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ως υπερεξουσιαστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να βιάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό με μια αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική επέμβαση. Με ποιο δικαίωμα επιχειρεί αυτό το βιασμό; Αν όμως τώρα έχει βοηθούς τους δύο συγκυβερνήτες στην Ελλάδα, σε λίγο δεν θα τους έχει και δεν θα μπορεί να βιάσει τον ελληνικό λαό”.

Νότης Μαριάς: Ο Γιούνκερ ενεργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών

Την ίδια ημέρα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατήγγειλε τις παράνομες παρεμβάσεις στα ελληνικά πολιτικά πράγματα του Προέδρου της Επιτροπής Γιούνκερ.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, ο Γιούνκερ έχει “εντελώς αποθρασυνθεί και ενεργώντας ως εκπρόσωπος των δανειστών και της τρόικας παρεμβαίνει παράνομα στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στηρίζοντας την μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα μνημονιακά πολιτικά κόμματα ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών.”

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε “Το ίδιο κάνει και στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μοσκοβισί”

“Κύριοι της Επιτροπής” είπε ο Νότης Μαριάς “παρανομείτε και παραβιάζετε τη Συνθήκη που σας επιβάλει πολιτική ουδετερότητα. Συμμαζευτείτε”.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

“Να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό που στις επικείμενες εκλογές θα σας βγάλει κόκκινη κάρτα και θα σας στείλει το μήνυμα που σας αρμόζει.”.

Κατά την παρέμβασή του αυτή ο Νότης Μαριάς είχε επίσης επισημάνει σε σχέση με την περίφημη οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι από τη συζήτηση που είχε διεξαχθεί “αποδείχθηκε το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που ισχύει κατά τη διαδικασία της περίφημης οικονομικής διακυβέρνησης. Η Επιτροπή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει την οικονομική και κοινωνική πολιτική των κρατών μελών, θεωρεί ότι μπορεί να ελέγχει τους εθνικούς προϋπολογισμούς και να επιβάλει στα εθνικά κοινοβούλια τι να πράξουν”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ